FRANCK FIFE Afp
NASTAVAK ‘RATA‘

FOTO: Najbolji nogometaš svijeta sada se osvećuje i izborniku! Pogledajte što mu je poručio nakon SP-a

Izgleda da as madridskog Reala i dalje zamjera što ga izbornik nije pozvao na finalni dvoboj
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. prosinac 2022. 22:46

Karim Benzema neće tako lako zaboraviti potez Didiera Deschampsa, koji ga je odbio pozvati u reprezentaciju Francuske uoči finala Svjetskog prvenstva u Kataru, iako je as madridskog Reala, čini se, bio u potpunosti spreman za utakmicu s Argentinom. Ono što strani mediji nazivaju "ratom" u taboru Tricolora, danas je dobilo novi nastavak, jer Benzema je na svom Instagram profilu objavio znakovitu poruku.

"Ovo je vrlo važno. Dostupnost", napisao je aktualni vlasnik Zlatne lopte uz objavu svoje fotografije koja je izazvala lavinu komentara, jer svi su mogli dokučiti što i kome poručuje 35-godišnji centarfor.

Poruka je protumačena kao skretanje pozornosti na dostupnost za finalni ogled, no Deschamps to nije ni spominjao kao opciju, a vodeći svjetski mediji pisali su da je Benzema navodno poprilično hladno otjeran iz Dohe zbog ozljede bedra, koja je spriječila njegov angažman u svim utakmicama do završnice. Kasnije je Mirror pisao da je Francuz u punom treningu u Madridu te mu je Real dao zeleno svijetlo za povratak.

Real jest, ali ne i Deschamps. Centarforu se to očito nije svidjelo, nedavno je preko društvenih mreža raskrtio s gotovo svim reprezentativcima, odnosno otpratio ih s društvenih mreža. Dobro, nikome zbog toga neće pasti dlaka s glave (Benzemi najmanje), ali svakako je i to pokazatelj poljuljanih odnosa, koliko god bio bezopasan.

Kako bilo, sukob s izbornikom, bio to glavni ili sporedni razlog, rezultirao je povlačenjem Benzeme iz reprezentacije. U ponedjeljak se oprostio s Tricolorima, zagonetno napisavši da se "trudio i činio potrebne pogreške da bi dosegao sadašnju razinu".

Ostaje za vidjeti što će biti s izbornikom Deschampsom. Ako je vjerovati francuskim medijima, Savez je u potpunosti otvoren za nastavak suradnje, a nije tajna ni da je predsjednik države Emmanuel Macron veliki ljubitelj iskusnog stručnjaka. Što će reći da Zinedine Zidane vjerojatno još neko vrijeme neće zasjesti tamo gdje ga svi Francuzi žele vidjeti..

Linker
01. svibanj 2024 18:03