Luka Modrić će se s Hrvatskom boriti za treće mjesto

 JEWEL SAMAD Afp
MUNDO DEPORTIVO

‘Najbolji svih vremena zaslužuje otići s osmijehom! Hrvati svom kapetanu duguju posljednju pobjedu‘

Španjolski list koji je inače naklonjen Barceloni posvetio je veliki tekst motoru Real Madrida
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 14. prosinac 2022. 09:44

Najviše su o hrvatskom kapetanu pisali španjolski mediji, pa tako urednik Mundo Derpotiva, Ferran Martínez, u tekstu pod naslovom "Modrić zaslužuje otići nasmijan" piše:

"Modrić je vodio Hrvatsku u polufinale SP-a, ali momčad nije znala kako ga odvesti u finale. Ispred njega je bila sjajna Argentina koja mu je oduzela najljepši oproštaj. Hrvatski kapetan zaokružio je ciklus protiv Argentine. S 37 i suparnikom protiv kojeg je debitirao 2006. godine, a 16 godina kasnije nakon toliko bitaka, posebno u La Ligi, Messi je ponovno pokvario zabavu pogotkom i asistencijom“, piše Martínez u uglednom katalonskom listu, pa dodaje:

"Pokušavao je Modrić, pogotovo dok Leo Messi nije otvorio ‘račun‘ s 11 metara. Luka je još jednom pokazao kako dominira tempom, kako pokreće svoju momčad. Rijetki vezni igrači ima viziju igre poput hrvatske Zlatne lopte, koja je obilježila eru ne samo u Hrvatskoj, već i u Real Madridu. Modrić se kao kapetan posvetio i obrambenim zadacima, žrtvujući se i vodeći svojim primjerom, ali maksimum je bilo polufinale. Do toga su Hrvati već napravili puno nakon što su na cijelom prvenstvu pobijedili u samo jednoj utakmici".

U završnom dijelu teksta Martinez se okrenuo utakmici za broncu.

"Hrvati će u subotu će ići na treće mjesto, vidjet ćemo hoće li to biti protiv Francuske ili Maroka. Bit će to posljednji oproštaj od najboljeg hrvatskog igrača svih vremena. Taj oproštaj mora biti posveta Modriću koji je snužden i tužan završio na klupi. Nakon 162 nastupa i 23 pogotka za hrvatsku reprezentaciju, Luka je zaslužio otići nasmijan, uzdignute glave. Njegova momčad mu duguje za sve što im je dao. Otvorio im je put i odveo ih praktički do vrha. Sada svom kapetanu duguju posljednju pobjedu", zaključio je Španjolac.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Za nas je finale u subotu". Tim je riječima Nikola Jurčević istaknuo važnost utakmice za treće mjesto na SP-u koje će Hrvatska igrati u subotu. Jučrević je i analizirao sve događaje s utakmice protiv Argentine, a što je rekao o greškama koje su Vatreni radili pogledajte u Mundocastu:

Linker
07. svibanj 2024 04:21