Jose Maria Gimenez (u sredini)

 KHALED DESOUKI Afp
BRUTALNE SANKCIJE

Najvećeg nasilnika SP-a nakon brutalnog čina čeka rekordna kazna, neće moći igrati niti za klub!

Po disciplinskom kodeksu FIFA-e njegov postupak klasificira se kao "vrlo ozbiljan prekršaj".
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 17:51

Nakon razočaravajućeg ispadanja sa Svjetskog prvenstva u grupnoj fazi, bijesni igrači Urugvaja temperamentno su reagirali. Potjerali su suca utakmice u bijeg niz tunel za svlačionice. Iako su slavili protiv Gane 2:0, nisu prošli u osminu finala, jer je Južna Koreja uspjela osigurati mjesto u nokaut fazi pobjedom nad Portugalom 2:1.

Napad Josea Gimeneza na jednog od dužnosnika FIFA-e nakon utakmice Urugvaja i Gane na Svjetskom prvenstvu u Kataru mogao bi imati vrlo ozbiljne posljedice za njega, ali i za Atlético Madrid. Napad na osobe iz FIFA-e dok ide u svlačionicu klasificiran je kao vrlo ozbiljan prekršaj prema FIFA-inom disciplinskom kodeksu. Naime, govori se o "najmanje petnaest utakmica ili odgovarajućem vremenskom razdoblju kazne za napad (udaranje laktom, šakom, nogom, udaranje, itd.) službene osobe utakmice.” To bi bio slučaj kod Giméneza, koji u tom slučaju neće moći nastupiti ni za "Atlete".

FIFA se tek treba izjasniti o tom pitanju, ali su prilično oštri tijekom turnira sa svim disciplinskim pitanjima na terenu i izvan njega. Unatoč činjenici da su dosad bila samo dva crvena kartona na Svjetskom prvenstvu, otvoren je dossier protiv momčadi poput Senegala, Srbije ili Meksika zbog raznih problema koji su se dogodili na terenu i izvan njega.

Nije Giménez jedini pretjerano reagirao, Edison Cavani, koji je uz Gimeneza sudjelovao u ranijem incidentu i također "požutio", nije mogao suspregnuti emocije pri izlasku s travnjaka i iskalio se na - televiziji za VAR na stadionu Al Janoub.

S 36 godina, to je najvjerojatnije Cavanijev posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu, kao i njegova posljednja utakmica za svoju zemlju, zajedno sa suigračem u napadu Luisom Suarezom, za kojeg se vidjelo da je neutješan na klupi za zamjene tijekom cijelog radnog vremena.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 04:28