Gordan Jandroković  u Dohi

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
VIDEO: JANDROKOVIĆ U DOHI

‘Nakon Svjetskog prvenstva gradimo novi stadion i obnavljamo Poljud! A sad želimo naslov prvaka‘

‘Prije nekoliko tjedana pao je dogovor da se gradi stadion‘, tvrdi predsjednik Sabora.
Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. prosinac 2022. 10:52

Predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković stigao je u Katar na Svjetsko prvenstvo. Nakon što je posjetio hotel reprezentacije Hrvatske i razgovarao s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem uoči večerašnjeg polufinala s Argentinom, ispred hotela „Hilton Doha” dao je izjave za sedmu silu. Na pitanje o tome što je bila tema tog razgovora uz smijeh je odgovorio.

- A što mislite! Razgovarali smo u utakmici. Neko vrijeme smo proveli i s izbornikom Dalićem. Ovo je velika utakmica za Hrvatsku. Svi su optimisti. Atmosfera je dobra, jako su fokusirani i svjesni vlastite snage. Uvjereni su da mogu u finale, a i mi zajedno s njima. Najvažnije će biti da pokažu nevjerojatnu mentalnu snagu koju smo pokazali protiv Brazila, to ih krasi na ovom prvenstvu kao nikada do sada - rekao je Jandroković.

A glavna tema postala je gradnja i obnova nogometnih stadiona u Hrvatskoj. Jandrokovića je dočekalo pitanje o tome.

- Stadion moramo graditi nakon ovog Svjetskog prvenstva, kao i kompletnu infrastrukturu. U Hrvatskoj imamo nevjerojatan potencijal mladih, djece. Ne samo nacionalni stadion, nego i stadione po gradovima, općinama. Imamo nevjerojatnu bazu. Vjerujem da će oko toga biti konsenzus svih koji odlučuju, ali nismo danas o tome razgovarali, koncentracija je na utakmicu – odgovorio je Jandroković.

image

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Ali već je premijer Andrej Plenković praktično ovo isto govorio nakon pobjede nad Engleskom u polufinalu prošlog SP-a, na sjednici Vlade, kada ste svi bili u dresovima? Tada ste govorili da će se u idućem olimpijskom ciklusu sigurno napraviti novi stadion, a ništa se nije napravilo?

- Danas je primarno polufinale SP-a, želim pobjedu protiv Argentine i naslov svjetskog prvaka. Prije nekoliko tjedana pao je dogovor da se gradi stadion. Isto tako rečeno je da će se i obnavljati Poljud. Želja mi je i vjerujem da će se to ovoga puta i dogoditi. Što se tiče Vlade, iako sam ja predsjednik Sabora i ne mogu govoriti u ime Vlade znam iz razgovora s nadležnima, znam da žele graditi stadion i vjerujem da će u ovom mandatu gradnja krenuti – najavio je Jandroković.

image

Pred hotelom osvanuo pano podrške reprezentaciji

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Mogu li saborski zastupnici nešto naučiti od hrvatskih reprezentativaca?

- Ne samo od njih, nego od svega što je dobro. Ovo je sada kontinuitet, jedino smo uz Francuze nakon četiri godine ponovno ušli u polufinale, ovo nije slučajno već je ovo proces koji Hrvatsku smješta u sam vrh svjetskog nogometa, što nam svima pokazuje da bismo i u drugim djelatnostima trebali i mogli biti još i bolji – kazao je Jandroković.

Stižete li na finale?

- Neću. Bio sam na polufinalu i u Rusiji. Nadam se istom scenariju, ali da ćemo ovog puta biti bolji u finalu! - poželio je predsjednik Sabora.



Gordan Grlić Radman: Hrvatska će biti prvak svijeta. Nikada me osjećaji nisu prevarili​!

- Došao sam na poziv katarskog ministra vanjskih poslova s kojim sam već održao sastanak. Imam njegov službeni poziv da već u veljači iduće godine dođem s poslovnom zajednicom, hrvatskim gospodarstvenicima, da bismo razvijali područja suradnje od zajedničkog interesa – najavio je Grlić Radman.

Potom je tema postala reprezentacija i polufinale Svjetskog prvenstva s Argentinom.

- Ovdje smo došli bodriti naše „vatrene”. Jedan mali narod je kroz nogomet postao toliko poznat. Hrvatska reprezentacija je homogenizirala hrvatski narod. Reprezentacija je pokazatelj snažne volje jednog malog naroda, velikog srca. Ako ima netko tko je jalan, neka pati koga smeta, Hrvatska će biti prvak svijeta. Nikada me osjećaji nisu prevarili – kazao je Grlić Radman.

Koju navijačku pjesmu najviše volite pjevati?

- Baš ovu „Neka pati koga smeta”.

Je li se Hrvatska dovoljno odužila svojim sportašima po pitanju uvjeta?

- Neka druge zemlje imaju drugačija ulaganja, ali i mi ćemo isto tako ulagati. Kada pogledate na svim razinama, na lokalnim, grade se stadioni, igrališta, stvaraju se uvjeti da bi se hrvatski sport, ne samo nogomet, mogao razvijati – kazao je Grlić Radman.

Linker
25. travanj 2024 17:14