Brazil - Hrvatska (2014.)

 PEDRO UGARTE Afp
TREBA IH IZBJEĆI

Nakon utakmice Brazila i Srbije isplivao zabrinjavajuć podatak, zvuči nestvarno, a uključuje i - Hrvatsku!

Zašto je to tako možda će otkriti stručnjaci. Na prvu bismo rekli da Brazilcima odgovara naš način igre
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. studeni 2022. 08:57

Podatak zvuči malo nestvarno, ali je istinit. I jako je zabrinjavajući. Naime, Brazil od 2006. godine redovito gubi utakmice u srazu s Europljanima na svjetskim prvenstvima. Iznimke su samo dvije reprezentacije, i to susjedne, s recimo sličnim stilom nogometa. To su - Srbija i Hrvatska.

Brazilci su 2006. i 2014. pobijedili naše Vatrene (1:0 i 3:1), a 2018. i sinoć Srbiju (dva puta 2:0).

U međuvremenu, u sedam utakmica s ostalim europskim reprezentacijama Brazil nema pobjedu! Dapače. izborio je tek dva remija, s Portugalom i Švicarskom, a doživio čak pet poraza: Francuska, Nizozemska dva puta, Njemačka, i Belgija.

Srbija i Hrvatska su u četiri meča s Brazilom postigle samo jedan gol. I taj gol nisu zabili igrači naše ili srpske selekcije, nego je to bio autogol Marcela protiv Vatrenih na otvaranju SP-a 2014. u Brazilu.

Zašto je to tako možda će otkriti stručnjaci. Na prvu bismo rekli da Brazilcima odgovara naš način igre, u kojoj na neki način sličimo Brazilu, ali očito ipak nismo ta razina. Tehnički smo dobri, ali kad vidimo brazilske igrače dojam je da nismo dovoljno brzi da bismo im parirali na pravi način. Brazilci igraju jako visoko, ostavljaju puno prostora u obrani, a mi i Srbi nemamo dovoljno brzih igrača koji bi to znali iskoristiti. Srbija je sinoć otvorila utakmicu bez ijednog brzog igrača, tek je u nastavku ušao Radonjić.

Dakle, ako mi i Srbi mislimo otići jako daleko na ovom prvenstvu najvažnije je da s druge strane ne bude - Brazil.


"Dalić za Kanadu ima dvije jake opcije! Srbija? Piksi je napravio jednu veliku grešku". U današnjem Mundocastu gostovao je Mario Cvitanović koji je najavio utakmicu između Hrvatske i Kanade, ali i komentirao ogled između Brazila i Srbije:

Linker
19. travanj 2024 22:33