Aleksandar Mitrović

 GIUSEPPE CACACE Afp
REAKCIJE SRPSKIH MEDIJA

‘Namjerno su tukli Mitra, Brazilci su radili cirkus, a Neymar je dobio batina od Srba kao nitko dosad!‘

Žustro su pojedini srpski mediji reagirali na određena događanja iz utakmice Brazila i Srbije
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. studeni 2022. 22:21

Jedan od najiščekivanijih okršaja dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Kataru bio je onaj u skupini G između Brazila i Srbije. Seleção je, na koncu, opravdao status favorita, nadigrao momčad Dragana Stojkovića i pobijedio 2:0, s dva pogotka Richarlisona. Razvoj događaja na travnjaku Lusail stadiona posebno su intenzivno proživljavali srpski mediji.

Glavni sudac utakmice, Alireza Faghani, u sedmoj je minuti pokazao žuti karton srpskom braniču Strahinji Pavloviću, a Blic je istaknuo kako je "sudac već oštetio Orlove" nakon jednog "bezazlenog" prekršaja.

Osobito su žustro srpski mediji reagirali nakon starta Lucasa Paquete nad Aleksandrom Mitrovićem u 11. minuti. Na Sportalu se tada moglo pročitati da Brazilci " namjerno tuku Mitra", te da je start brazilskog veznjaka bio "prljav". S tom se konstatacijom složio i Alo, ustvrdivši kako je Paqueta "namjerno nagazio Mitrovića i to po stopalu koje ga muči već četiri tjedna", te dodavši kako zbog toga "grmi cijela Srbija". Odluke iranskog arbitra Kurir je, pak, okvalificirao "sramotnim".

U prijenosu utakmice uživo, Blic je, također, nakon 20 minuta igre zaključio i da je Neymar "već počeo s valjanjem" po terenu. Nakon što je Brazil poveo s dva gola prednosti, isti medij primjetio je "nekorektan odnos prema srpskom nacionalnom timu", istaknuvši kako Fahgani nije vidio Casemirov (drugi) udarac laktom.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su kopnile i srpske nade, a naslov na Sportalu je bio: "Brazilci simuliranjem rade cirkus od utakmice". Iako su Neymara prvotno prozivali za simuliranje, na istom su portalu potom objavili fotogaleriju s fotografijama prekršaja nad brazilskim napadačem pod naslovom "Al‘ smo ga prebili. Neymar dobio batina od Srba kao nitko do sada!".

Po završetku susreta, Kurir je zapazio da je Brazil "stroj", te poručio Stojkovićevim odabranicima: "Glavu gore! Srbija je uz vas, zgazite Kamerun i Švicarsku!". Mondo je bio nešto kritičniji i zaključio da su se Srbi sudarili s "realnošću i moćnim Brazilcima", koji su "neka druga brzina", a istom smjeru se okrenuo i Alo, na čijim se stranicama moglo pročitati da je Richarlison "skresao krila" orlovima".


"Izbornik Zlatko Dalić će sigurno promijeniti dva igrača za utakmicu protiv Kanade". Tim riječima je Nikola Jurčević najavio drugu utakmicu Vatrenih na SP-u u Kataru. O kojim se igračima radi, što očekuje od utakmice protiv Kanade, a što je bilo najgore protiv Maroka pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
06. travanj 2024 14:58