Luka Modrić

 ANTE CIZMIC Cropix
INTERVJU ZA FIFU

‘Ne mislim da će Katar biti posljednje SP za Luku Modrića! Evo što možete očekivati od Hrvatske...‘

‘Dalić je sjajan, briljira prije i tijekom utakmica, on će uvijek biti najbolji u našoj povijesti!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2022. 14:46

Mjesec dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru intervju za službenu stranicu krovne svjetske nogometne organizacije (FIFA) dao je napadač hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić. Topnik Vatrenih i njemačkog bundesligaša Hoffenheima bit će jedna od većih uzdanica momčadi Zlatka Dalića koja će ove kasne jeseni braniti svjetsko srebro osvojeno prije četiri godine u Rusiji. U međuvremenu, oborio je klupski rekord i postao njegov najbolji strijelac u povijesti (106 pogodaka u svim natjecanjima) pa je sada još iskusniji...

- Prvo, moram reći da sam izuzetno sretan što smo se u Katar plasirali izravno, bez dodatnih kvalifikacija. Naša grupa nije bila lagana, imali smo nekih uspona i padova, ali na kraju smo taj plasma i zaslužili. Ta zadnja utakmica s Rusijom bila je jako teška, vremenski uvjeti nisu nam bili naklonjeni, kao ni stanje na terenu. Na kraju smo pobijedili, što je dijelom i zasluga čiste sreće - rekao je Kramarić na početku velikog razgovora za stranice FIFA-e.

Kako gleda na to što dobar dio momčadi iz moskovskog finala SP-a i danas participira u redovima Vatrenih?

- Jako je važno imati iskustvo u nogometu. Nećemo nikada zaboraviti te trenutke iz Rusije, ali znamo da život ide dalje i da moramo ciljati nešto novo sada. Pokušat ćemo to ponoviti ili učiniti još korak naprijed, no bit će jako teško. Mnogi će i sumnjati u nas, pitati se možemo li mi to, a sada će sve oči biti uprte u nas nakon tog finala prije 4 godine. Imamo sjajan potencijal, izvrsne igrače i dobar balans u momčadi.

image

Andrej Kramarić

GORAN MEHKEK Cropix

Ovo će vjerojatno biti posljednje svjetsko prvenstvo Luke Modrića...

- Teško je uopće riječima opisati što on znači za hrvatski, europski i svjetski nogomet. Ono što je on učinio u karijeri je neponovljivo. Sve te godine u Realu i u reprezentaciji, da ne spominjemo i osvajanje Zlatne lopte, to su nevjerojatna postignuća. Zadovoljstvo je s njime dijeliti svlačionicu, igrati i trenirati. Siguran sam da ćemo svi skupa o tome pričati našim unucima. Ali, ja ne mislim da će ovo biti njegovo zadnje Svjetsko prvenstvo. Sudeći po tome kako se osjeća na terenu, on još dugo može igrati.

Važnu će ulogu opet imati i izbornik Dalić...

- On je sjajan trener koji je učinio najveći uspjeh u našoj reprezentaciji ikad. Njegova snaga je ta smirenost i odlučnost kojom briljira prije i tijekom utakmica. Ono što je napravio u Rusiji je neponovljivo, on će uvijek biti najbolji trener u našoj povijesti.

Što možemo očekivati od Hrvatske u Kataru?

- Naravno, bit će teško i trebat će nam malo sreće. Protivnici bi nas mogli sada gledati drugačije. Bit će teže nego u Rusiji, ali mi to znamo. Moramo biti fokusirani i spremni za sve ono što nas čeka. Imamo dobru momčad i igramo dobar nogomet, tako da vjerujem da možemo učiniti dobre stvari. Vidjet ćemo dokle će nas to dovesti - zaključio je Kramarić.

Linker
08. svibanj 2024 12:10