HAITHAM AL-SHUKAIRI Afp
ELF JEDVA DO POBJEDE

Nekadašnji trener Dinama dobro namučio Njemačku, Lirim Kastrati zabio za Kosovo

Poljska i Njemačka su ostvarile minimalne pobjede u prijateljskim utakmicama
Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2022. 21:54

Nogometne reprezentacije Poljske i Njemačke ostvarile su minimalne 1-0 pobjede u prijateljskim utakmicama uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru (20. studenoga - 18. prosinca) igranima u srijedu, Poljska je u Varšavi svladala Čile, a Njemačka u Muscatu domaći Oman kojeg vodi bivši trener Dinama Branko Ivanković.

I Poljska i Njemačka su do pobjeda stigle golovima u završnici utakmice, za Poljake je uspješan bio Krzystof Piatek (85), dok je Nijemce do pobjede odveo Niclas Fuellkrug (80).

Poljska će na SP igrati u skupini C, a prvi suparnik bit će joj Meksiko 22. studenoga. Uz njih u skupini su još Argentina i Saudijska Arabija.

Njemačka će igrati u skupini E, prvi suparnik bit će joj Japan 23. studenoga, a u skupini su još Španjolska i Kostarika.

Pobjeda Turske, remiji Armenije i Latvije

Tri suparnika hrvatske nogometne reprezentacije u skorašnjim kvalifikacijama za odlazak na EURO 2024. u Njemačkoj bile su u akciji u srijedu, Turska je u Diyarbakiru svladala Škotsku sa 2-1 (1-0), Armenija je remizirala u Prištini s Kosovom 2-2 (1-0), dok je Latvija na svom terenu u Daugavi igrala 1-1 (1-1) s Estonijom.

Strijelci za Tursku bili su Kabak (40) i Under (49), dok je za Škotsku smanjio McGinn (62).

U Prištini je Armenija vodila sa 2-0 golovima Šagojana (24) i Hovhanisjana (82), a Kosovo su poraza spasili Kastrati (67-11m) i D. Rrudhani (90+3).

Estonija je povela protiv Latvije golom Zenjova (2), a poravnao je Krollis (45+2).

Uz Hrvatsku, Tursku, Armeniju i Latviju, u skupini D je još i Wales. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Meksiko izgubio od Švedske

Meksička nogometna reprezentacija u pripremnoj je prijateljskoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru (20. studenoga - 18. prosinca) u španjolskoj Gironi izgubila od Švedske sa 1-2 (0-0).

Jedini pogodak za Meksiko postigao je Alexis Vega (60), dok su Švedskoj pobjedu osigurali Marcus Rohden (54) i Mattias Svanberg (84).

Meksiko će na SP igrati u skupini C, prvi dvoboj imat će 22. studenoga protiv Poljske, a slijede Argentina 26. studenoga te Saudijska Arabija 30. studenoga.

Talijani očekivano slavili protiv Albanije

Aktualni europski nogometni prvak Italija u prijateljskoj je utakmici igranoj u srijedu kao got svladala Albaniju u Tirani sa 3-1 (2-1).

Albanija je povela golom Ardiana Ismajlija (16), no Italija je uspjela preokrenuti jednim pogotkom Giovannija Di Lorenza (20) i dvama golovima Vincenza Grifa (25, 64).

Linker
27. travanj 2024 09:15