OZAN KOSE Afp
ŽESTOKE KRITIKE

Nekim analitičarima nimalo se ne sviđa odluka FIFA-e o Modriću: ‘To je samo zato jer igra za Real!‘

Ovo povlači pitanje o tomu koliko organizatori razmišljaju o marketingu, razglabaju u tekstu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. studeni 2022. 20:30

Luka Modrić nije izašao zadovoljan iz ogleda Hrvatske i Maroka, rekavši da je cilj bio "u prvenstvo ući s pobjedom, ali nažalost nije išlo". Naš kapetan ponovno je bio jedan od glavnih pokretača igre ‘Vatrenih‘, krajem prvog dijela imao je opasan udarac s distance, nažalost izvan okvira. Modrić je u konačnici od strane FIFA-e proglašen igračem utakmice, a Goal.com žustro je iskritizirao tu odluku, čvrsto uvjeren da je nagradu zaslužio netko iz sastava ‘Atlas Lionsa‘.

"Je li Modrić zaista zaslužio ovu titulu? Ili ju je dobio samo zato što je zvijezda Real Madrida!", glasi početak Goalovog osvrta na proglašenje najboljeg igrača prve utakmice F skupine prvenstva.

Istina, bilježio je naš ‘Maestro‘ i bolje nastupe u kockastom dresu, ali statistički učinak u najmanju je ruku pristojan - 107 dodira s loptom oslikava angažman na terenu, a točnost dodavanja bila mu je 90 posto, što znači da je bio precizniji od svih veznjaka na Al-Baytu. Ipak, analitičare Goala ovaj učinak nije uvjerio u dobru partiju našeg kapetana.

"FIFA je ignorirala herojski učinak marokanskih igrača predvođenih vratarom Bonom i desnim bekom Achrafom Hakimijem. Modrić je dobio nagradu, unatoč tomu što Hrati nisu odigrali ofenzivnu utakmicu najviše razine", nastavak je njihove analize.

Tvrde da se Bono predstavio u vrhunskom izdanju, najbolji potez svakako mu je obrana Nikoli Vlašiću, također krajem prve dionice. Zvijezda Paris Saint-Germaina - Hakimi - "zapalio je desni prednji dio i izveo savršenu igru, defanzivno i ofenzivno", napisali su.

No, kritike sežu i dalje. Goal je otvorio pitanje o smislu dodjele ove nagrade, uvjeren da iza svega stoji interes koji nema veze s prikazanim na terenu.

"Ovo ponovno budi glasine o tome u kojoj mjeri igrači zaslušuju nagrade kakve dobijaju, te u kojoj mjeri organizatori ovog turnira razmišljaju o marketingu prilikom dodjele te titule", kažu, pa zaključuju:

" Nije razumno da je Modrić osvojio nagradu jer Hrvatska nije postigla pogodak, što se očekivalo od takve momčadi. Modrić i njegovi suigrači nisu uspjeli ispuniti očekivanja, dokaz je da Maroko nije primio gol!", tvrde na Goal.comu.

Linker
27. travanj 2024 04:34