TOM DUBRAVEC Cropix
KAPETAN JE ČUDO

‘Nemoguće je da Luka Modrić s 37 godina odigra ovakvu utakmicu. Čekam ga na Euru 2024.!‘

‘Hrvatska je i ovom prigodom pokazala izniman karakter i nevjerojatnu mentalnu snagu‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 18. prosinac 2022. 11:14

KOMENTIRA VELIMIR ZAJEC:

Pokazalo se da je dvoboj za treće mjesto najzahtjevnija utakmica na turniru. Teško je nakon izgubljenog polufinala iznaći snage i motiva za novi iskorak. Momčadi su fizički i psihički posve iscrpljene. No Hrvatska je i ovom prigodom pokazala izniman karakter i nevjerojatnu mentalnu snagu. Štoviše, bila je ovo, barem u prvom poluvremenu, ponajbolja prezentacija hrvatskih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu i prva u kojoj su ostvarili vodstvo.

Zbog izostanka Brozovića izbornik Dalić bio je primoran promijeniti sustav u 4-2-3-1. Prvi put Hrvatska je krenula s dvojicom defenzivnih veznjaka - Modrićem i Kovačićem. Također, ubacio je Dalić i dvojicu debitanata - Stanišića i Šutala. Zbog ozljeda i nespremnosti za igru Juranovića i Lovrena njih smo i očekivali, ali Perišić kao lijevi bek svakako je iznenađenje. Intencija stručnog stožera bila je evidentna - s visoko postavljenim Perišićem, uz Oršićevu defenzivnu ulogu, cilj je bio zadržati na distanci udarnu osovinu marokanske momčadi Hakimi - Ziyech. To je sasvim solidno funkcioniralo. Samo su jednom Marokanci u prvom poluvremenu probili lijevi bok hrvatske obrane. U nastavku se Ziyech ubacivao u sredinu, na poziciju playmakera, jer je u konstelaciji odnosa iz prvoga dijela bio gotovo neiskorišten. Perišić je i ovom prigodom pokazao da se radi o čudesnom igraču. Odigrao je maestralno. Kao i cijela momčad.

image

Velimir Zajec

RONALD GORSIC Cropix

Ali što reći za Modrića? On je odigrao kao mu je ovo posljednja utakmica u životu, a ne na Svjetskom prvenstvu. Naprosto je nemoguće da čovjek s 37 godina odigra utakmicu s toliko motiva i entuzijazma. Volio bih ga vidjeti u reprezentaciji i za dvije godine na Euru.

Posve redizajnirana zadnja linija, s trojicom novih igrača, uglavnom je dobro funkcionirala. Kod pogotka su zakasnili s reakcijom jer je marokanskom strijelcu asistirao Majer. Imali smo malo problema s protivničkim pritiskom posljednjih dvadesetak minuta jer smo sa snagom očigledno bili "na rezervi". Ali nabacivati se kritikama za poneki propust bilo bi posve deplasirano. Hrvatska je došla u poziciju boriti se za broncu i osvojila ju je. Tu je priči kraj. Nije isto donijeti donijeti doma brončanu ili drvenu medalju.

Budimo stoga ponosni na naše nogometaše. Mjesec dana su nas uveseljavali i hranili svojim uspjesima. Na tome smo im neizmjerno zahvalni.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
25. travanj 2024 10:33