Pašalić i Lovren su među Vatrenima koji nisu rođeni u Hrvatskoj

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SULUDI PODATAK

Nevjerojatan broj nogometaša na Mundialu će igrati za države u kojima nisu rođeni, evo gdje je Hrvatska

Na vrhu ove liste nalazi se Maroko, prvi protivnik Hrvatske u Katru, koji u svojim redovima ima čak 14 nogometaša koji nisu rođeni u Maroku
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2022. 23:18

Svjetsko prvenstvo u Katru se približava, prva utakmica se igra već u nedjelju, a svakodnevno se pojavljuju mnogi zanimljivi podaci vezani uz Mundial.

Tako su se na nogometnom podcastu Futbol Infinito pozabavili nogometašima koji igraju za pojedine države, a da nisu rođeni u njoj. Čak 28 od 32 reprezentacije koje će igrati u Katru imaju barem jednog takvog igrača, a ukupno se na ovom popisu nalazi 137 igrača.

Hrvatska u ovoj konkurenciji dijeli deveto mjesto s Kanadom, a među Vatrenima je sedam nogometaša koji nisu rođeni u Hrvatskoj. Dejan Lovren, Josip Šutalo i Ante Budimir su rođeni u Bosni i Hercegovini, Mateo Kovačić i Luka Sučić u Austriji, a Josip Stanišić i Mario Pašalić u Njemačkoj.

Od europskih zemalja koje sudjeluju na Mundialu samo Wales ima više nogometaša, njih 10, koji su rođeni u inozemstvu, ali to je ipak nešto drukčija situacija jer su svi Velšani s liste, osim Adama Daviesa, rođeni u Engleskoj što je geopolitički ipak ista država, Velika Britanija.

Na vrhu ove liste nalazi se Maroko, prvi protivnik Hrvatske u Katru, koji u svojim redovima ima čak 14 nogometaša koji nisu rođeni u Maroku. Četvorica su rođeni u Nizozemskoj, po trojica u Francuskoj i Belgiji, dvojica u Španjolskoj, a po jedan u Kanadi i Italiji.

Na popisu se nalaze i tri nogometaša koji su rođeni u Hrvatskoj, a koji igraju za druge reprezentacije - Miloš Degenek i Fran Karačić igraju za Australiju, a Milan Borjan za Kanadu.

image

Nogometaši koji igraju za države u kojima nisu rođeni

FUTBOL INFINITO

Linker
17. svibanj 2024 07:55