Dragan Skočić ipak ostaje na klupi Irana

 Alireza Zeinali/spp/Shutterstock Editorial/Profimedia
IDE U KATAR

Nevjerojatan preokret: Hrvat kojeg su šest dana smjenjivali ostaje izbornik reprezentacije Irana

Iranska reprezentacija će nastupiti na SP-u, a igrat će u skupini s Engleskom, Walesom i SAD-om
Piše: HinaObjavljeno: 17. srpanj 2022. 16:36

Dragan Skočić ostaje na mjestu izbornika iranske nogometne reprezentacije koju je uspješno vodio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Katru, objavila je u nedjelju Iranska novinska agencija (IRNA).

Prije šest dana ista je agencija objavila da će 53-godišnji hrvatski stručnjak biti smijenjen, no čelnici Iranskog nogometnog saveza su promijenili mišljenje.

U nedjelju je u Nacionalnom trening-centru održan sastanak članova Upravnog i Tehničkog odbora Iranskog nogometnog saveza, a nakon višesatnog vijećanja objavljeno je da Skočić ostaje na čelu reprezentacije.

Iako se činilo da su čelnici Saveza odlučni u namjeri za smjenom na izborničkoj poziciji, čini se da je do preokreta došlo nakon burne reakcije iranske javnosti u kojoj je odluka o Skočićevoj smjeni naišla na brojne kritike.

Tako će Skočić dobiti priliku voditi Iran u njegovom trećem uzastopnom nastupu na Svjetskom prvenstvu, a šestom u povijesti. Iranska reprezentacija nijednom nije uspjela proći grupnu fazu svjetske nogometne smotre, a na SP-u u Katru Iranci će igrati u skupini B s reprezentacijama Engleske, Walesa i Sjedinjenih Američkih Država.

Linker
17. srpanj 2022 23:58