Jude Bellingham odigrao je gotovo savršenu utakmicu

 ADRIAN DENNIS Afp
JUNAK DANA BY SMOKI

Nevjerojatni igrač koji će porušiti sve rekorde zablistao na najvećoj sceni, odigrao je skoro savršeno

Bila mu je dovoljna jedna utakmica, već u prvoj pokazao je od kakvog je materijala sazdan.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. studeni 2022. 22:13

Jude Belingham nastavlja pisati rekorde. Kada je na Europskom prvenstvu prošle godine u 82. minuti utakmice protiv Hrvatske na WembleyJu ušao u igru umjesto kapetana Harryja Kanea ušao je i u povijest engleskog nogometa, ali i europskih prvenstava. S 17 godina i 345 dana postao je najmlađi igrač koji je ikad nastupio na Euru, ali i najmlađi engleski nogometaš koji je igrao na nekom velikom natjecanju.

Najmlađi je engleski nogometaš koji je nastupio u Ligi prvaka, najmlađi Englez koji je zabio gol u elitnom klupskom natjecanju, a kada je u ljeto 2020. u transferu vrijednom 25 milijuna funti iz Birminghama prešao u dortmundsku Borussiju postao je najskuplje plaćeni 17-godišnjak u nogometnoj povijesti...

Na Svjetskom prvenstvu bila mu je dovoljna jedna utakmica da potvrdi kako će se njegov skori transfer pisati s devet znamenki prije decimala. Svojim prvim golom u dresu reprezentacije postao je prvi nogometaš rođen nakon 2000. koji je zabio na Mundijalu, drugi najmlađi strijelac Engleske na Svjetskom prvenstvu nakon Michaela Owena. Nakon utakmice se osvrnuo na svoj pogodak kojim je načeo Irance u 35. minuti.

- Iskreno, mislio sam kako ću promašiti. Lopti su trebale "godine" da uđe u mrežu - kazao je.

Odigrao je skoro savršenu utakmicu. Pogotovo u prvom poluvremenu u kojem je zabio gol za vodstvo, pokrenuo akciju kod trećeg pogotka nakon čega je na asistenciju Kanea zabio Sterling... U tom periodu igre imao je 40 točnih dodavanja (od čega deset u posljednjoj trećini terena), niti jedna lopta koju je uputio nije bila pogrešna, što je skoro koliko ih je ukupno u toj dionici igre imala čitava reprezentacija Irana (46)!? Utakmicu je, inače, završio s ukupno 92 točna i svega tri netočna dodavanja i dva uspješna driblinga iz isto toliko pokušaja.

Linker
16. travanj 2024 20:05