JEWEL SAMAD Afp
OVO IZGLEDA BOLNO

Neymar u suzama, navijači u panici da je za njega SP već gotovo! Fotografija noge zgrozila Brazil

Bio je fauliran 9 puta, što je 4 faula više nego što ih je pretrpio bilo koji drugi igrač u Kataru
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. studeni 2022. 22:31

Brazil je pobijedio, čak je i igra bila puno uvjerljivija od konačnog rezultata (2:0), ali zadovoljstvo sjajnim početkom Mundijala je brzo preraslo u brigu i neizvjesnost. Cijena koja je došla s trijumfom mogla bi biti skupa. Preskupa. Najveća zvijezda reprezentacije Neymar utakmicu je završio prije vremena, u 80. minuti, a čim je izašao nije izgledalo dobro jer kamera ga je uhvatila kako plače na klupi što mnogim navijačima Brazila nije bio najbolji znak. Po završetku utakmice nije se priključio suigračima u slavlju s navijačima nego je teren napustio šepajući u pratnji liječnika reprezentacije Rodriga Lasmara.

Njegov gležanj nije najbolje izgledao, bio je vidljivo natečen što je očita posljedica jednog od devet prekršaja koje je pretrpio. Niti jedan nogometaš u dosadašnjem dijelu SP-a nije na jednoj utakmici bio toliko fauliran. Posljednji se dogodio netom prije nego što je prinudno napustio teren, a bio je Milenkovićev. Srbija je, inače, na utakmici napravila 12 prekršaja, dakle čak tri četvrtine bile su na Neymaru. Neizvjesnost oko Neymarovog stanja sasvim izvjesno će potrajati još dan - dva, a dok se konačna dijagnoza ne objavi strah među brazilskim navijačima samo će rasti.

- Zabrinuti smo zbog Neymarove ozljede. Nadamo se da nije ništa - rekao je Rodrygo.

Neymar je u Katar došao motiviran da napokon donese titulu svjetskih prvaka, ali i nadmaši Pelea. Naime, najbolji nogometaš u povijesti zabio je 77 golova za reprezentaciju, a Neymar tek dva manje.

I Danilo je također šepajući napustio igru. S obzirom na to da je brazilski izbornik Tite već iskoristio zamjene pa je krilni igrač ostao na terenu do kraja utakmice.

image
GIUSEPPE CACACE Afp
image

Braz

GIUSEPPE CACACE Afp
image
GIUSEPPE CACACE Afp
image
GIUSEPPE CACACE Afp


"Izbornik Zlatko Dalić će sigurno promijeniti dva igrača za utakmicu protiv Kanade". Tim riječima je Nikola Jurčević najavio drugu utakmicu Vatrenih na SP-u u Kataru. O kojim se igračima radi, što očekuje od utakmice protiv Kanade, a što je bilo najgore protiv Maroka pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
26. srpanj 2024 18:54