KHALED DESOUKI Afp
PALA JE PRIJAVA

Ni Urugvajci neće proći nekažnjeno: FIFA pokrenula postupak nad veteranima nakon ispadanja sa SP-a

Urguvajski izbornik istaknuo se zanimljivim izjavama nakon duela s Portugalcima...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. prosinac 2022. 18:00

Fifa je i službeno pokrenula disciplinski postupak protiv četvorice urugvajskih nogometaša - Cavanija, Muslere, Godína i Giméneza - zbog njihovog nasrtaja na suce nakon utakmice protiv Gane. Tereti ih se za "uvredljivo ponašanje, kršenje načela fair playa i diskriminaciju". U okršaju koji je uslijedio po završetku utakmice Gimenez je napao dužnosnika FIFA-e i sudačku ekipu, dok je Cavani u naletu bijesa srušio VAR monitor.

Predsjednika Urugvajskog nogometnog saveza Ignacija Alonsa i dalje "peče" rani povratak iz Katara. Kazao je kako je Urugvaj ispao sa Svjetskog prvenstva zbog dva jedanaesterca - jednog neispravno dosuđenog protiv Urugvaja u utakmici s Portugalom (a za što mu je i FIFA dala za pravo) te jednog nedosuđenog u korist njegove reprezentacije protiv Gane.

- Dvojica sudaca koji su napravili ozbiljne greške na našim utakmicama više neće suditi na Svjetskom prvenstvu... Kada se netko samo zakašlje pored Cristiana Ronalda oni sude jedanaesterac - "peče" Alonsa kazneni udarac dosuđen za Portugalce.

Urugvajski izbornik Diego Alonso, inače, još nije odlučio hoće li ostati na klupi. Ako ne prihvati novi ugovor kojeg mu nude, prvi kandidat za upražnjeno mjesto bit će legendarni Marcelo Bielsa koji je u trenerskoj karijeri radio i kao izbornik Argentine i Čilea.

Linker
03. svibanj 2024 10:44