Theo Hernandez

 ADRIAN DENNIS Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Nije trebao biti ni starter na SP-u, a sad je odveo Francusku u veliko finale

Tko zna kakav bi scenarij bio da se njegov stariji brat Lucas nije ozlijedio već u 1. kolu grupne faze
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. prosinac 2022. 22:21

Igrač odrastao u Španjolskoj koji nije trebao biti starter na prvenstvu, doveo je Francusku u finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Riječ je o lijevom braniču ‘‘trikolora‘‘ koji je u petoj minuti polufinalnog susreta otključao marokansku mrežu i postigao jedan od dva pogodak na utakmici protiv Maroka u kojoj su Francuzi slavili s 2:0. Osim toga, Theo Hernandez je uz Kolo Muanija igrač koji je pospremio loptu iza leđa vratara Yassinea Bounoa kojemu je do polufinala jedini pogodak na prvenstvu zabio njegov suigrač Nayef Aguerd u 2:1 pobjedi protiv Kanade u trećem susretu grupne faze.

Tko zna kakav bi scenarij bio da se njegov stariji brat, Lucas (Hernandez) nije ozlijedio već u prvom kolu grupne faze, skupine D protiv Australije kad je u 13. minuti zbog povrede prednjih križnih ligamenata napustio igru. Otada je Theo startao u svakoj utakmici, osim u onoj protiv Tunisa u grupi te je na svoje ime sakupio dvije asistencije od kojih je jedna stigla odmah po ulasku protiv Australije kad je uposlio svog kolegu Adriena Rabiota.

image

Theo Hernandez

ADRIAN DENNIS Afp

Za braniča Milana ovo je drugi pogodak u reprezentativnoj vrsti nakon što je u prošlosezonskom pohodu na Ligu nacija zabio za konačnih 3:2 protiv Belgije u polufinalu. Za seniorsku momčad Francuske debitirao je u rujnu prošle godine, a od tada je sakupio 12 nastupa. Karijeru je gradio u Španjolskoj, gdje je s devet godina došao u akademiju madridskog Atletica. Za njega je prošao sve mlađe uzraste, proveo jednu sezonu na posudbi u Deportivo Alavesu, a onda je 2017. napravio šokantan potez i prešao u redove gradskog rivala, Real Madrida. Ni tamo nije ostavio dublji trag, pa je nakon dobre sezone na posudbi u Real Sociedadu, dobio ponudu Milana čiji je član od 2019. i s kime se prošle godine okrunio titulom prvaka Italije. Theo je u crveno-crnom dresu upisao 111 nastupa i postigao 20 pogodaka.

Linker
02. svibanj 2024 23:49