Kombinaciju kockica i piva nećemo moći tako često vidjeti

 ODD ANDERSEN Afp
BEZALKOHOLNI MUNDIJAL

Ništa od piva na utakmicama SP-a! Alkohol će se moći piti daleko od svih, iza zida od tri metra...

Navijačka zona bit će postavljena izvan grada, kako se ne bi uznemiravali konzervativni lokalci.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. srpanj 2022. 11:06

Konačna odluka je navodno donesena, alkohol se neće posluživati ​​na stadionima na kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, a niti u njihovom okruženju. Alkohol će za vrijeme Mundijala biti dostupan na ograničenom broju mjesta. navijači će tako imati "pješčanu parcelu okruženu zidom od 3 metra", na kojoj će biti postavljena postavljena navijačka zona tijekom Svjetskog prvenstva. Teško je reći koliko će navijača moći boraviti u toj "pješčanoj parceli", te koliko će tih "pješčanih" parcela" biti, jer teško je zamisliti da bi sve navijače strpali u jednu parcelu.

Ta navijačka zona bit će postavljena daleko izvan centra kako vjerojatno ne bi uznemirila konzervativne dijelove lokalnog društva. Katar nije tako "tvrda" zemlja po pitanju otvaranja strancima, ali alkohol je i dalje uglavnom ograničen na hotele s pet zvjezdica te još neka druga odabrana mjesta. Konzumacija alkohola u javnosti u Kataru je ilegalna.

Kako će se planovi domaćina SP-a posložiti s FIFA-inim paketima gostoprimstva koji obećavaju "pivo, šampanjac, sommelierska vina i vrhunska alkoholna pića", a onda i zahtjevima velikog sponzora i proizvođača piva Budweisera, ostaje za vidjeti.

Linker
25. travanj 2024 04:13