ANDREJ ISAKOVIC Afp
‘RAZVALIO‘ PIKSIJA

Njegova kanonada izazvat će potres u Srbiji: ‘Mi smo danas igrali bez izbornika, nikad nisam vidio nešto gore!‘

‘Deset minuta se nije znalo gdje tko udara. Kao trener na klupi morate razmišljati‘
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2022. 13:40

U susretu 2. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kamerun i Srbija su na stadionu Al Janoub igrali 3-3 (1-2). Poveo je Kamerun golom Jean-Charlesa Castelletta (29), no Srbija je preokrenula s dva gola u sudačkoj nadoknadi koje su postigli Strahinja Pavlović (45+1) i Sergej Milinković-Savić (45+3).

U nastavku je Aleksandar Mitrović (53) povisio na 3-1 za Srbiju samo da bi Vincent Aboubakar (63) i Eric Maxim Choupo-Moting (66) poravnali na 3-3. I za Kamerun i za Srbiju ovo je prvi bod na SP, pa su ostali na trećem i četvrtom mjestu ljestvice. Na čelu su Brazil i Švicarska sa po tri boda, a još će i igrati međusobno od 17 sati.

Nogometaši Srbije, naravno, nakon ovog su susreta bili razočarani.

- Mogli smo i morali više. Na 3:1 smo trebali držati loptu, da prođe vrijeme, ali izgubili smo koju loptu viška, oni su iz kontrapanada dali dva gola. Šta je, tu je. Djelovalo je bolje protiv Brazila samim tim što smo imali više prilika, išli smo na pobjedu, nismo pobijedili, nadamo se da će u zadnjem kolu sve ovisiti o nama - rekao je nakon utakmice Sergej Milinković-Savić, a na njega se nadovezao Aleksandar Mitrović:

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

- Kontrolirali smo utakmicu i ni iz čega primili dva gola naivno, to nas je koštalo. Naravno da ostajemo u trci za nokaut fazu, ali iz ove perspektive bod je malo, ali što je tu je. Šteta, ostaje gorak okus. Iz moje perspektive, jako glupa dva gola. Svi smo razočarani, nemamo riječi. Na 3:1 je logično i trebalo je otići na 4:1 i 5:1, morali smo dotuči protivnika, ali kroz dva dodavanja su nam došli do dvije izgledne pozicije pred Vanjom, pa onda čupaj, pokušavaj, ali nije lako, Oni dobiju snagu, motivaciju i to je to.

Nakon susreta javio se i bivši nogometaš Rade Bogdanović koji je najviše bio ljut na izbornika Piksija Stojkovića.

- Ne okrivljujem danas igrače. Nemaju fizičku spremu, a kada nemaš to, onda nemaš koncentraciju. Moram ovo reći, razmišljao sam i moram reći. Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali izbornika na klupi. Nikada nisam vidio da netko lošije vodi utakmicu na velikom natjecanju, kao Dragan Stojković danas, užasno. Da vi kod 3:1, kada vam se ekipa vratila, da pustite petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate gdje tko udara. Kao trener na klupi morate razmišljati. Izlaskom Pavlovića je nastao potop.

"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
18. travanj 2024 13:02