Carl De Souza/afp/profimedia
MNOGIMA NIJE BAŠ SJELO

‘Njegovo pozivanje je šala i neukus! Ništa ne može opravdati taj potez‘: Kritike pred okršaj sa Srbijom

Ne stišavaju se kritike zbog odluke brazilskog nogometnog izbornika
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 19. studeni 2022. 12:26

Brazilski izbornik Tite izazvao je kritike tamošnjih medija nakon što je pozvao Danija Alvesa (39), koji je posljednji put igrao u rujnu, a nedavno se oporavio od ozljede koljena. Izbornik je bočnog igrača nazvao "nužnim" dok je objašnjavao svoju odluku da 39-godišnjaka uključi u svoju momčad za Svjetsko prvenstvo.

Većina nije očekivala da će Alves prkositi izgledima i izboriti se za sastav Brazila nakon što je ovog ljeta napustio Barcelonu i pridružio se UNAM-u u meksičkoj Ligi MX. Ali Tite je obasuo hvale na račun veterana, ističući cijeli paket koji će donijeti Seleçau u Kataru.

- Dodaje tehničke i taktičke aspekte koji su impresivni, biti organizator, artikulator. Naravno da više nije igrač od 20-ak godina, ali ima druge vrline. Kriteriji nagrađuju njegovu tehničku kvalitetu, ali također i mentalne i fizičke aspekte - rekao je brazilski trener nakon što je objavio svoj konačni sastav od 26 igrača.

Ipak, ne slažu se svi s njim. Jedan od takvih je i legenda reprezentacije Brazila i talijanskog Milana - Cafu. Također bočni igrač, komentirao je kako nebi koristio Alvesa obzirom na širinu kadra kojim Tite raspolaže.

- Ja bih na desnog beka stavio Militaa. Time bih ojačao obranu, a napad ne bi puno ispaštao - rekao je.

Više sportskih novinara je komentiralo kako prvi put na Svjetsko prvenstvo, zemlja koja je dala najbolje bekove, dolazi u jako lošoj situaciji na toj poziciji.

"Šala i neukus je pozivanje Danija Alvesa. Ništa ne može opravdati taj potez", komentirao je novinar Renato Mauricio Prado.

Alves ima 124 utakmice u reprezentativnom dresu i odigrao je svaku minutu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., gdje je Seleçao u-23 osvojio zlato.

Linker
08. svibanj 2024 08:16