FUSSBALL WM 2022 Testspiel im Oman 16.11.2022 Oman - Deutschland Torwart Manuel Neuer Deutschland mit One Love-Binde *** FOOTBALL World Cup 2022 test match in Oman 16 11 2022 Oman Germany goalkeeper Manuel Neuer Germany with One Love armband,Image: 738875320, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: ULMER/Markus Ulmer/imago sportfotodienst/Profimedia

 ULMER/MARKUS ULMER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ulmer/markus Ulmer/imago Sportfotodienst/profimedia
Sporna traka

Njemačka ostala bez jednog od najvećih sponzora zbog Fifine odluke: ‘Njihov stav je neprihvatljiv‘

Izvršni direktor smatra kako nogomet mora imati obilježja poštene igre, toelrancije i solidarnosti
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. studeni 2022. 12:03

Njemački lanac supermarketa REWE prekida suradnju s Njemačkim nogometnim savezom uslijed odluke Fife oko kampanje "One Love" u sklopu koje su kapetani sedam reprezentacija htjeli nositi posebnu kapetansku vrpcu. Tvrtka se želi ograditi od stava Fife i odriče se reklamnih prava iz ugovora sa Savezom.

- Za nas nogomet predstavlja poštenu igru, toleranciju i solidarnost. Zalažemo se za raznolikost, a nogomet je raznolikost. Fifin skandalozan stav u potpunosti je neprihvatljiv za mene kao izvršnog direktora raznolike tvrtke i kao nogometnog navijača - rekao je Lionel Souque, izvršni direktor REWE-a.

Prekid suradnje najavljen je još u listopadu, a njemački kapetan Manuel Neuer trebao je biti jedan od sedam kapetana koji su planirali nositi posebnu kapetansku vrpcu, međutim, od takvog su poteza odustali nakon što je Fifa najavila da će kažnjavati takav postupak. Unatoč završetku suradnje, REWE je poželio sreću njemačkim nogometašima na Mundijalu.

Linker
01. svibanj 2024 08:25