FRANCK FIFE Afp
RASPAD SISTEMA

Njemačka u šoku, a jedna od najvećih zvijezda nakon debakla objavila kraj! ‘Mi smo sada nogometni patuljak‘

Njemačka je u Rusiji ispala u skupini, na Europskom prvenstvu u osmini finala, a sada opet...skupina
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. prosinac 2022. 22:37

Njemačka je ponovno u šoku, na aparatima. Možete zamisliti kakvo je tamo stanje nakon što su ispali u Kataru već u skupini, jer pričamo o naciji koja na svako Svjetsko prvenstvo dolazi sa samo jednom idejom - osvojiti ga! Međutim, Njemačka je drugi put zaredom propustila nokaut fazu Svjetskog prvenstva.

Nijemci su u skupini ispali i u Rusiji prije četiri godine, tada su kobni bili porazi od Južne Koreje (0:2), Meksika (0:1), a pobjeda protiv Švedske (2:1) ispala je tek kao slabašna utjeha.

Njemački Bild nakon novog debakla na SP-u "gori" od kritika:

image
FRANCK FIFE Afp

"Nakon Rusije 2018. mislili smo: Ne može biti gore. Danas znamo: Postaje još gore. Između je bilo EP 2020., kada smo pokleknuli u osmini finala (0:2 protiv Engleske). Tri turnira za redom na kojima nismo ništa napravili. Nogometni svijet nekad je drhtao pred nama. Sada je Njemačka samo nogometni patuljak."

Hansi Flick nije uspio u misiji vraćanja Njemačke tamo gdje joj je mjesto. Dapače... To što je pobijedio Kostariku (4:2), nikoga nije briga.

image
GLYN KIRK Afp

Nakon utakmice protiv Kostarike (4:2), Thomas Müller bio je jedan od prvih igrača koji je komentirao - i izgovorio riječi koje su zvučale kao kraj njegove reprezentativne karijere:

"To je apsolutna katastrofa! Ne znam kako dalje. Ako je to bila moja zadnja utakmica, onda bih želio reći nekoliko riječi njemačkim nogometnim navijačima. Bilo mi je veliko zadovoljstvo dragi ljudi. Imali smo sjajne trenutke. Trudio sam se da srce ostane na terenu u svakoj utakmici‘, rekao je svjetski prvak iz 2014., pa nastavio:

"Uvijek sam davao sve od sebe i ponekad su bile suze radosnice zbog mojih postupaka, ponekad su gledatelji imali bol na licu. Čak i ako nisam uspio u svim akcijama, činio sam to s ljubavlju. Sve ostalo moram vidjeti.”


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Linker
18. travanj 2024 21:11