MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
HRT SHEMA ZA SP

Nogometna ludnica već od jutra, Šapit otkrio povratnike na male ekrane: ‘Tko voli nogomet bit će zadovoljan!‘

‘Ovo Svjetsko prvenstvo radimo po nekom principu kako se inače rade Olimpijske igre‘
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2022. 10:22

Zlatko Dalić je u srijedu objavio svoj konačan popis putnika koje će sa sobom voditi u Katar, a svoje snage za nogometni spektakl predstavio je i HRT. Točnije, urednik programskog odjela sporta Hrvatskog radija Davor Lulić i urednik odjela sport Hrvatske televizije Marko Šapit gostovali su kod Ivane Vilović u emisiji Dobro jutro gdje su gledateljima otkrili planove i sve ono što ih čeka za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

- Radijska ekipa putuje 19., za tjedan dana, sve je spremno. Ide trojica kolega, jedna mala ekipa, koja će pratiti hrvatsku reprezentaciju, ekipa iz Zagreba će pratiti sve ostalo. Na prvom programu informativno, a na drugom ćemo kroz cijeli dan imati emisije, u 10, 16 i 22.30, polusatne emisije gdje će se čuti sve o našima te ostalim utakmicama, poručio je Lulić.

Televizijska ekipa bit će dosta dugo u Kataru, prva ekipa ide već u nedjelju:

- Ovo Svjetsko prvenstvo radimo po nekom principu kako se inače rade Olimpijske igre, jer Igre su u jednom gradu, a ovo je praktički grad-država. To nam je dosta olakšalo posao, udaljenosti su nevjerojatno male te bez ikakvih problema stignete pogledati sve 4 utakmice, poručio je Marko Šapit u uvodu.

image
MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

Čeka nas bogat program i brojni gosti

- Specifičnost ovog prvenstva je to što se igraju četiri utakmice dnevno u grupnoj fazi, to znači da će emisija, koju ćemo imati, varirati. Dva sata je vremenske razlike, to znači da je u nas prva utakmica u 11 sati, a posljednja u 20, kod njih je to 13 i 22 sata. Pratimo sve, ako počinje utakmica u 11, to znači i da su naše emisije od samog jutra. Oni koji vole nogomet bit će zadovoljni, bit će im ispunjen dan na sve načine. Završit ćemo s 200 sati programa, ističe Šapit.

- Komentatori utakmica bit će Viki Ivanović, Luka Petrinec, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić, kojeg smo posudili s Hrvatskog radija te kolega Stjepan Balog, koji će biti urednik emisije ovdje u Zagrebu. Emisiju vodi naš riječki tandem Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin. Gosti su nam Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Zoran Zekić, Mario Carević, Tomislav Stipić, Joško Jeličić i Nenad Bjelica. Složili smo odličnu ekipu. Bit će još gostiju, reprezentacija nam je glavni fokus, a ovo nam je stalna postava.

- Drugi program Hrvatskog radija kreće u 6 sati uoči te naše prve utakmice u 11 sati, to je naš prime time. Kreće zabavni program, druga utakmica je već advent, bogat program, razni gosti i emisija sat vremena ranije, poručuje Lulić.

Linker
16. travanj 2024 03:49