DAMIR KRAJAC Cropix
ŠPIJUNSKA MISIJA

Nova ozljeda za hrvatskog protivnika na SP-u, i nastup kapetana je upitan, Dražen Ladić sve pratio uživo

‘Samo tri reprezentacije u povijesti su uspjele proći skupinu, a da su tako loše rangirane kao mi‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 16:23

Kanada je u Manami odigrala prijateljsku utakmicu s Bahreinom 2:2. Strijelci za njih bili su Ismaël Kone te autogolom Ali Haram. Na tom susretu bio je i Dražen Ladić, član stručnog stožera Vatrenih koji je pratio uživo ekipu izbornika Engleza Joha Herdmana. Kanađani nisu igrali kompletni, nedostajali su im prije svega igrači iz Europe. Ranije ih je skautirao Ivica Olić, a popratili su ih i ostali iz Dalićeve stručne ekipe pa bi trebali imati jasnu sliku o njima.

U nedjelju će Herdman objaviti popis, a do SP-a imaju dogovorenu još jednu utakmicu i to u Dubaiju s Japanom u četvrtak 17. studenoga. Najveće pitanje im je u kakvom će stanju nakon ozljede biti Bayernov Alphonso Davies, dok im se protiv Bahreina ozlijedio i stoper Doneil Henry i čeka se liječničko izvješće o njegovom stanju. Kanađani Mundijal otvaraju s Belgijom 23. studenoga.

- Samo tri reprezentacije u povijesti su uspjele proći skupinu, a da su tako loše rangirane kao mi (38. na svijetu prema FIFA-i, op. a.). A Belgija nije poražena od slabije momčadi u posljednjih pet ili šest godina - naglasio je Herdman, a o utakmici s Bahreinom kazao:

- To nam je trebalo, da sa sebe maknemo prašinu. Bilo je nekih dobrih segmenata igre, ali pred nama je još dosta posla. (da)

Linker
13. svibanj 2024 18:41