FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp
REMI U AL RAYYANU

Novo iznenađenje na SP-u! Danci zaustavljeni, utakmicu obilježio nevjerojatan promašaj

Danska i Tunis su remizirali, golova nije bilo, ali su zato dva poništena
Piše: SN, HinaObjavljeno: 22. studeni 2022. 15:58

DANSKA - TUNIS 0:0

DANSKA: Schmeichel - Christensen, Kjaer (Jensen ?, 65), Andersen - Maehle, Eriksen, Delaney (Damsgaard, 45+1), Hojbjerg, Kristensen ? - Dolberg (Cornelius, 65), Skov Olsen (Lindstrom, 65)

TUNIS: Dahmen - Talbi, Bronn, Meriah - Draeger (Sassi, 88), Laidouni (Kechrida, 88), Skhiri, Abdi - Slimane (Sliti, 67), Msakni (Mejbri, 80); Jebali (Khenissi ?, 80)


U susretu 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Danska i Tunis su na stadionu Education City igrali 0-0.

Bila je to vrlo siromašna utakmica tijekom koje je svaka reprezentacija praktički stvorila samo po jednu ozbiljnu situaciju za postizanje gola.

Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano opreznu igru i vrlo malo opasnih situacija pred vratima. Iako je Danska imala više loptu u svojim nogama, izglednije prilike imao je Tunis.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Prvo uzbuđenje na stadionu dogodilo se u 39. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta pala pred noge Laidouniju, ali on je s pet metara iskosa bio izrazito neprecizan. Samo četiri minute potom Msakni je lijepo proigrao Jabalija koji se ubacio između dva danska stopera i uspio uputiti jak udarac, ali Schmeichel je odličnom reakcijom spasio svoja vrata.

Početak drugog poluvremena donio je i prvu opasniju priliku danske, Maehle je u 57. minuti uputio upotrebljiv centaršut s lijeve strane, ali je Dolberg vrlo loše zahvatio loptu glavom.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Od 69. do 71. minute viđeno je više uzbuđenja nego tijekom čitavog prethodnog razdoblja. Prvo je Eriksen povukao napad Danske, a kako su ga Tunižani puštali stigao je sve do 20-ak metara od gola i zatim uputio oštar udarac kojega je Dahmen krajnjim naporom uspio odbiti u korner. Nakon tog udarca iz kuta najviši u skoku je bio Christensen koji je s druge vratnice pokušao spustiti loptu za svoje napadače u petercu, Cornelius je bio za koji centimetar kratak, a lopta je u nastavku putanje udarila u vratnicu. Uslijedio je opasan napad Tunisa kada je danski branič Andersen očigledno rukom odbio loptu u korner, ali nakon kratke konzultacije s VAR-om meksički sudac Ramos nije pokazao na bijelu točku.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Danska je mogla u samoj završnici do pobjede slučajnošću. Naime, u trećoj minuti nadoknade Lindstromov pokušaj ubačaj pretvorio se u neugodan udarac u okvir vrata, ali budni Dahmen je uspio i to izbiti korner.

Odigrali smo ispod naše razine i zato sam žalostan nakon ovakvog starta, rekao je Kasper Hjulmand, izbornik danskih nogometaša.

"Loše smo otvorili utakmicu i kasnije nam je bilo teško podići razinu naše igre. Bili smo dosta nervozni, a i vrlo često prespori u reakcijama. Naravno da smo očekivali pobjedu, a sada s jednim osvojenim bodom naša se situacija komplicira u skupini. No, ništa još nije gotovo, dvije su utakmice ispred nas. Nakon svega mogu reći da se u ni jednom trenutku utakmice protiv Tunisa nismo osjećali ugodno na terenu".

Na drugoj, tuniskoj strani, bilo je izraženo mnogo veće zadovoljstvo jednim osvojenim bodom u prvoj utakmici.

"Faktor navijača je bio možda i ključan u ovom susretu. Podizali su nas cijelo vrijeme, kada bi pali navijači bi nas razbudili. Pomogli su nam maksimalno. Zadovoljan sam kako smo odigrali, pogotovo smo u fizičkom smislu odradili odličan posao", komentirao je utakmicu izbornik Tunisa Jalel Kadri.

Od 20 sati će svoj susret 1. kola u ovoj skupini igrati branitelj naslova Francuska i Australija.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90 + 4‘ Sudac provjerava situaciju u šesnaestercu Tunisa. Bilo je igranja rukom, ali kako se lopta odbila od tijela, procjena suca je da od jedanaesteca neće biti ništa.

90‘ +3‘ - Dahmen brani pokušaj Lindstroma!

90‘ Igrat će se još pet minuta nadoknade.

87‘ Tunis je uspio primiriti Dance koji su oko 70. minute imali period s nekoliko opasnih izlazaka pred njihov gol.

76‘ Pokušao je sada Jensen, ali pucao je loše i lopta odlazi pored gola.

70‘ Nevjerojatan promašaj Danske! Christensen je spustio loptu na drugu stativu za Corneliusa, a ovaj s jednog metra propušta zatresti mrežu. Lopta je u konačnici zatresla vratnicu.

image
ADRIAN DENNIS Afp

69‘ Kakva obrana Dahmena! Opalio je Eriksen s ruba šesnaesterca, ali ispružio se i sjajno reagirao vratar Tunisa.

56‘ PONIŠTEN GOL DANSKE! Skov Olsen je zatresao mrežu, ali od slavlja za danske navijače neće biti ništa. Njegov suigrač Damsgaard bio je u zaleđu i sudac je opravdano poništio pogodak.

image
FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp

51‘ Laidouni upropastio veliku priliku! Povukli su igrači Tunisa kontru, izgledalo je u jednom trenutku da Laidouni ide sam na Schmeichela, no, umjesto udarca, odlučio se na dodavanje. Bila je to pogrešna odluka jer obrana Danske je presjekla tu loptu.

46‘ Krenulo je drugo poluvrijeme i odmah je Tunis zaradio korner! Danska obrana u posljednji je trenutak otklonila opasnost.

Kraj prvog poluvremena - Danska u prvih 45 minuta ni po čemu nije opravdala status velikog favorita, a u nekoliko navrata Tunižani su došli pred Schmeichela, međutim, niti oni nisu uspjeli stvoriti konkretniju priliku. Igra se svela na sredinu terena, a prema svemu sudeći, Danci bi mogli imati težak posao u nastavku. Nakon prve utakmice dana, Tunis se ima pravo nadati kreiranju još jednog iznenađenja.

43‘ - Msakni je uposlio Jebalija na petercu, a napadač Tunisa je pokušao prebaciti Schmeichela, međutim, danski vratar bio je spreman.

41‘ - Skov Olsen prošao je po desnoj strani, tražio je nečuvanog Højbjerga pred vratima, međutim, dodavanje je bilo presnažno.

39‘ - Tunižani su izveli korner, a nakon nekoliko odbijanja, lopta je došla do Aïsse Laïdounija koji je iz neposredne blizine pucao iznad vrata.

image
ADRIAN DENNIS Afp

32‘ - Pierre-Emile Højbjerg pucao je iz velike udaljenosti ravno u Dahmena, drugi je to udarac danske u okvir, međutim, niti jedan nije bio prava prijetnja.

30‘ - U prvih pola sata nije bilo pravih prilika. Tunis se povukao i strpljivo čeka u bloku, dok Danci nemaju pravih ideja u napadu.

23‘ - PONIŠTEN POGODAK TUNISA! Issam Jebali uspio je zatresti dansku mrežu, međutim, bio je korak ispred svog čuvara, pa je tako gol poništen zbog zaleđa.

image
NATALIA KOLESNIKOVA Afp

21‘ - Danska ima problema s dolaskom pred gol Tunižana, a sudeći prema prvih 20 minuta, Tunis bi mogao biti "tvrd orah" za favoriziranu momčad Kaspera Hjulmanda.

11‘ - Mohamed Dräger pokušao je s 25 metara, a lopta je pogodila Christensena i promijenila smjer. Schmeichel je bio na krivoj nozi, ali srećom po Dance lopta je prohujala pored vratnice.

7‘ - Zasad nema konkretnijih situacija, igra se uglavnom na sredini terena.

3‘ - Msakni je tukao s 20-ak metara, međutim, njegov udarac zapeo je u danskom bloku.

1‘ - Počela je utakmica u Al Rayyanu! Prvi je ovo susret skupine D.

Standings provided by Sofascore

Linker
19. svibanj 2024 03:24