CHANDAN KHANNA Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Od anonimca do heroja: ‘Kakvo uzbuđenje, kakva sreća! Mislim da su me 100 puta ošamarili po glavi‘

Do ove utakmice nije zabio gol na svjetskim prvenstvima, iako mu je ovo treće na kojem sudjeluje
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. studeni 2022. 22:34

Od mnogih australskih junaka iz završnog ogleda D skupine protiv Danske, ističe se 31-godišnjak koji je pogotkom razriješio pitanje prolaska u osminu finala. Mathew Leckie, dosad potpuno nepoznat većini nogometnog svijeta, nakon točno sat vremena igre postigao je zgoditak vrijedan nokaut faze i ogleda s Argentincima.

- Prvo sam želio odmah ići na dribling, ali čuvar me pratio u stopu. Potom sam probao ulijevo, nisam puno razmišljao i samo sam vidio kako se lopta putuje u gol. Kakvo uzbuđenje, kakva sreća! Po proslavi ste mogli vidjeti sve naše emocije, nisam ni znao što radim. Okupili su se svi, suigrači s terena i s klupe, mislim da su me sto puta ošamarili po glavi - kazao je čovjek odluke nakon utakmice.

image
NICOLAS TUCAT Afp

Leckie nikada nije zabio gol na svjetskim prvenstvima, iako mu je ovo treće na kojem sudjeluje. Bez golgeterskog učinka ostao je u Brazilu i u Rusiji. Ustvari, od 14 postignutih golova u 76 odigranih utakmica pod grom Australije, njih osam stiglo je u rezultatski nebitnim ogledima, odnosno prijateljskim susretima. S Australijom je osvojio Azijski kup 2015. godine, ali ni tada nije zabio. Leckie ima nešto iskustva u niželigaškom nogomet Njemačke, gdje je dolazio na posudbe iz Borussije M‘Gladbach, a sada je član Melbournea. Od malena se želio baviti australskim nogometom, sportom koji slabije upućene podsjeća na ragbi zbog dizajna lopte i pravila, iako se radi o potpuno drukčijoj igri. Bliski prijatelji nagovorili su ga da se okuša u "pravom" nogometu, a ovih dana zasigurno im je Leckie zahvalniji nego ikad.

Linker
26. travanj 2024 16:24