Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia
SPORTCAST

‘Od ove Hrvatske u Katru očekujem medalju! Devetka? Prvi izbor ne bi mi bili ni Petković niti Livaja‘

‘Imamo najjači vezni red na svijetu. A što se Brozovića tiče, on može igrati i bez priprema...‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. studeni 2022. 13:41

"Hrvatska ima odličnu momčad i može ponoviti rezultat iz Rusije. Mi imamo snagu i moć, uvjeren sam da ćemo doći najmanje u polufinale i osvojiti medalju."

Tim je riječima nogometni trener Stjepan Tomas komentirao konačni popis igrača koje će Zlatko Dalić voditi na Svjetsko prvenstvo u Katru u novom izdanju našeg Sportcasta.

Analizirali smo pozive po linijama počevši od vratara, Livakovića, Ivušića i Grbića.

"Jedina dvojba tu je možda bila treba li zvati nekog drugog umjesto Grbića koji ne brani puno u Atleticu", rekao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola koji je također gostovao u Sportcastu.

U obrani su tu Vida, Lovren, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Erlić i Šutalo.

"Hoće li se Dalić odlučiti da krene s dva mlada stopera ili će Gvardiolu dodati jednog iskusnog ovisit će o protivnicima. Ali ako su u formi, ja bih se usudio krenuti sa Šutalom i Gvardiolom. Njih dvojica su različiti profil stopera s time da je Gvardiol jedan od najjačih stopera na svijetu. Oni jesu mladi, ali na terenu se ponašaju kao da imaju po 30 godina, igraju jako iskusno", rekao je Tomas koji je dodao da misli da bi Gvardiol mogao ostvariti najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa.

Za vezni red Šola tvrdi da je najbolji na svijetu. Na popisu su Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić i Sučić. Sa Šolinom tvrdnjom složio se i Tomas.

"Malo dublje analizirajući stvarno mislim da je to najbolji vezni red na svijetu", smatra Tomas.

image

Stjepan Tomas, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

"Bilo je dvojbi je li Brozovićeva alternativa treba biti Jakić, koji to ne igra ove sezone, ili Mišić, koji je u Dinamu ove sezone pokazao da je velika klasa. Dalić je tu opet išao na provjerenu opciju jer mu Mišić nije bio dosad bio u reprezentaciji, a Jakić jest, pa mu je dao prednost bez obzira na to što ne igra tu poziciju", objasnio je Šola, dok je Tomas komentirao hoćemo li imati problema s Brozovićem koji će u Katar otići praktično s jednom odigranom utakmicom.

"Na svakog igrača utječe stanka, ali poznavajući Brozovića mislim da to neće njemu smetati. On praktično može i bez priprema igrati, tako je hladan i samouvjeren na terenu tako da neće imati problema."

Ostao nam je još napad. Čolak je ostao bez poziva, a u Katar idu Perišić, Kramarić, Petković, Oršić, Budimir i Livaja.

"Što se tiče dvojbe oko prvog napadača momčadi, ja bih krenuo s Kramarićem. On ipak igra u Bundesligi, a iako nije klasični centarfor mislim da će on u Kataru pružiti odlične igre. On daje neku sigurnost ekipi i uklapa se s ostalim igračima", objasnio je Tomas.

Što je još Tomas rekao o šansama hrvatske reprezentacije u Katru; tko su najveći favoriti na Mundialu; zašto je oduševljen Perišićevim igrama; kako će Mundial usred sezone utjecati na klupske obaveze, ali i što se dogodilo u Šerifu u kojem je imao posljednji angažman pogledajte u našem Sportcastu:

Linker
24. travanj 2024 22:27