Luka Modrić i Lionel Messi

 TOM DUBRAVEC Cropix
IZBOR SN

Odabrali smo idealnu momčad Svjetskog prvenstva! Trojac Vatrenih u društvu Messija, Mbappea...

Uz Zlatnu loptu i Zlatnu kopačku, napad sačinjava čovjek koji je Hrvatsku udaljio od finala.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 23:29

Argentina je na krilima Lionela Messija osvojila Svjetsko prvenstvo, a on Zlatnu loptu. Kyilan Mbappe je najbolji strijelac, a Enzo Fernandez po FIFA-inom žiriju najbolji mladi igrači. Fernandez i MacAllister odradili su posao na visokoj razini, iznad očekivanja.

Messi, Fernandez i Julian Alvarez koji je uništio Hrvatsku u polufinalu naš su izbor Argentinca u najbolju postavu Svjetskog prvenstva. Messi je dao sedam, a Alvarez četiri gola. Alexis Mac Allister je jak kandidat, ali prednost smo dali Englezu Jude Bellinghamu. Tri lava ispali su u četvrtfinalu, no u napetoj utakmici s Francuskom. Ozbiljan kandidat je i Marokanac Amrabat, ali Fernandez ima prednost na zadnjem veznom.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kao Argentina tri igrača ima i Hrvatska – Luka Modrić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković. Modrić je treći igrač Prvenstva, Gvardiol svjetski hit, a Livaković je čuvao Hrvatsku. Premda je FIFA Zlatnu rukavicu dala Emilianu Martinezu koji se poigrao s njom.

Francuska je u finalu poražena udarcima s bijele točke, njihova su dva igrača u sastavu Mbappe i Theo Hernandez. Dvojica ima i Maroko čija je najjača snaga bila obrana – Achrafa Hakimija i Romaina Saissa. Iako se potonji ozlijedio i jedva odigrao dio utakmice za treće mjesto, imao je šesta nastupa i pokazao da je vrlo kvalitetan stoper. Poput Gvardiola postigao je i jedan pogodak.

Od hrvatskih igrača posebno dobar dojam ostavili su još Josip Juranović kao desni bek koji je za neke bio otkriće Prvenstva i Mislav Oršić. On je u maloj minutaži dao gol i imao dvije asistencije iz igre, te pogodio s bijele točke. Dakako, nije mogao biti u konkurenciji za najbolju momčad SP-a.

Od čuvenog veznog reda, osim Modrića, Kovačić je odigrao dobar turnir, iako je bilo oscilacija, a Brozović, čija klasa nije dvojbena, nije bio u najboljoj formi. Šteta za ozljedu u Beču zbog koje je dugo pauzirao uoči Svjetskog prvenstva.

NAŠA MOMČAD SVJETSKOG PRVENSTVA:

Livaković – Hakimi, Saiss, Gvardiol, T. Hernandez – Modrić, Fernandez, Bellingham – Messi, Alvarez, Mbappe

image

Momčad SP-a po izboru Sportskih novosti

SN

Linker
19. svibanj 2024 02:22