Michael Oliver i Luka Modrić

 TOM DUBRAVEC Cropix
SUDAČKA ANALIZA BY OPTIMA RENT

‘Odlično suđenje! Start Danila blizu Juranovićeve glave? Ne, to nije za crveni, evo zbog čega!‘

‘Vatreni su pravi profesionalci te ponašanjem zaslužuju respekt svih sudaca. I imaju ga!‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. prosinac 2022. 19:11

Analiza suđenja Brune Marića:

Michael Oliver je u potpunosti opravdao nominaciju za ovu utakmicu. Gledamo li iz kuta Hrvatske, možemo uistinu biti zadovoljni, osobito zbog nekih prekršaja naših igrača koji su mogli završiti s opomenom.

Jedina situacija koja je na trenutak postavila upitnik je opomena Danilu, za start na Juranoviću u prvom poluvremenu. No, sudac je ispravno presudio kako se radi o opomeni jer nije došlo do udaranja ili kontakta visoko podignutog stopala i glave Juranovića. U utakmici ovakvog značenja, kriterij za davanje crvenih kartona diže se jako visoko, toga moramo biti svjesni.

image

Start Danila na Juranovića

ADRIAN DENNIS Afp

Sudac je tijekom utakmice pokazao veliki autoritet, uvijek je bio blizu spornih događaja, te je od prve do zadnje minute držao isti kriterij.

Dakle, zaključak je da ovakvo suđenje priželjkujemo do kraja turnira. Čestitam našim igračima i puni smo ponosa. Koliko zbog igre koju ti dečki prezentiraju, toliko i zbog odnosa prema sucima, koje su iskazali u svih pet utakmica na turniru. Vatreni su pravi profesionalci, zreli u svim situacijama, te s takvim ponašanjem dodatno zaslužuju poštovanje i respekt svih sudaca. Što neupitno i imaju.

Naši su igrači za primjer svima u svakom trenutku. I zato im od srca čestitam jer svijet se divi Vatrenima. S pravom!

image

Bruno Marić

DAMIR KRAJAC/CROPIX


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

"To što Hrvatska kao zemlja radi je van svake pameti - njih dvojica su nadljudi, sreća pa su Hrvati". To je zaključak kojeg je trener Ilija Lončarević rekao u našem Mundocastu nakon veličanstvene pobjede protiv Brazila. Pogledate cijeli Mundocast:

Linker
19. travanj 2024 23:54