Vahid Halilhodžić

 CHARLY TRIBALLEAU/AFP/PROFIMEDIA
BITKA ZA SP

Odluka o putniku u Katar pada u Casablanci: Vahid Halilhodžić i Maroko remizirali s DR Kongom

U završnom krugu afričkih kvalifikacija sudjeluje 10 reprezentacija koje su podijeljene u pet parova
Piše: HinaObjavljeno: 25. ožujak 2022. 19:15

U prvom susretu završne runde afričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine DR Kongo i Maroko su u Kinšasi odigrali 1-1, a odluka o putniku u Katar bit će poznata za četiri dana kada je uzvrat u Casablanci.

U završnom krugu afričkih kvalifikacija sudjeluje 10 reprezentacija koje su podijeljene u pet parova, a pobjednici će izvaditi vizu za World Cup.

U prvom susretu DR Kongo i Maroko su odigrali 1-1, a večeras su na rasporedu i ostale utakmice, Egipat - Senegal, Kamerun - Alžir, Gana - Nigerija, te Mali - Tunis.

DR Kongo je poveo u 12. minuti golom napadača Brentforda Yoanea Wisse. Maroko, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić, je imao priliku izjednačiti u 55. minuti, no Ryan Mmae je promašio jedanaesterac. Napadač Ferencvaroša je loše pucao prebacivši gol.

Maroko je ipak uspio izjednačiti, a pogodak za 1-1 zabio je Tarik Tissoudali u 76. minuti na asistenciju Ayouba El Kaabija.

Posljednjih pet minuta domaćin je igrao s igračem manje nakon što je dugi žuti karton zaradio Glody Ngonda.

DR Kongo lovi svoje prvo Svjetsko prvenstvo nakon 1974. godine, kada su bili poznati kao Zair. S druge strane Maroko ima priliku tek drugi put u povijesti plasirati se na dva uzastopna World Cupa. Prvi put im je to uspjelo 1994. i 1998. godine, a nakon nastupa u Rusiji 2018. to sada imaju priliku ponoviti.

Uzvrat je 29. ožujka u Casablanci.

Linker
26. travanj 2024 08:31