PABLO PORCIUNCULA Afp
IZBORNIK NA ODLASKU

Oduševili svijet, pa naletjeli na moćne Brazilce! Izbornik poručio: ‘Još ranije sam odlučio da odlazim‘

‘Trenirali smo dobro, dali smo najbolje od sebe u ove četiri godine. Bili smo dobri i u grupnoj fazi u Kataru‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. prosinac 2022. 12:24

Južnu Koreju su vjerojatno svi otpisali nakon prva dva kola, ali su Son i prijatelji ipak prošli skupinu nakon pobjede nad kombiniranom postavom Portugala.

Međutim, u osmini finala naletjeli su na razigrane Brazilce koji se nisu pošteno ni oznojili, a već su imali četiri pogotka prednosti.

Nije Koreja bila ravnopravan suparnik Brazilu koji je u nastavku ipak zaigrao u nižoj brzini, što je rezultiralo počasnim pogotkom za konačnih 4:1.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice izbornik Paulo Bento najavio je kako mu je to bila posljednja obveza na klupi te azijske reprezentacije.

- Još u rujnu sam odlučio da neću produljiti ugovor. Razgovarao sam s igračima, potom i s čelnicima saveza. Želim još jednom zahvaliti igračima, ponosan sam što sam bio izbornik Južne Koreje – rekao je Bento.

Portugalski je stručnjak Korejce vodio četiri godine, što je rekordan mandat na klupi te reprezentacije. Tijekom njegovog mandata Koreja se odmaknula od defenzivnog pristupa te je pokušavala graditi i razvijati ofenzivniju igru

- Trenirali smo dobro, dali smo najbolje od sebe u ove četiri godine. Bili smo dobri i u grupnoj fazi u Kataru. Jako sam ponosan na ekipu, igrači su napravili sjajan posao – zaključio je Bento.

Linker
20. svibanj 2024 04:27