NELSON ALMEIDA Afp
SRUŠIO SRBIJU

Oglasio se junak Brazila: ‘Bio sam na nosilima, tjednima sam plakao, a dečkima sam rekao samo jednu stvar‘

Brazil je s 2:0 pobijedio Srbiju, a junak te pobjede bio je suigrač Ivana Perišića u Tottenhamu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. studeni 2022. 23:17

Nakon dvoboja Brazila i Srbije, u kojem su Titeovi odabranici slavili s 2:0, nametalo se samo jedno ime - Richarlisonovo. Brazilski napadač postigao je oba pogotka Seleçãa, zbog čega je proglašen i igračem utakmice. Najprije je, u 62. minuti natrčao na Viniciusov odbijanac i zakucao za brazilsko vodstvo, a potom je, u 73. postigao vjerojatno najljepši gol u dosadašnjem dijelu katarskog Mundijala, (polu)škaricama ugasio sve srpske nade i osigurao svojoj momčadi tri boda.

"Ne znam jeste li pratili, ali zabio sam sličan gol u Italiji. Učinite to na treningu, učinite to na utakmici. Nadam se da ću ostati koncentriran, zabio sam dva gola i želim još. Govorio sam suigračima na poluvremenu "treba mi lopta" i lopta je došla. Rekao sam prošli tjedan da je teško probiti blok, navikao sam tako igrati u Engleskoj. Znao sam da ću imati prilike i da ih mogu iskoristiti. Imao sam dvije, bio sam fokusiran i dobro je završilo", rekao je 25-godišnjak, pa nastavio:

"Ovo je ostvarenje dječačkog sna. Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, kada se suparnik umorio. Sretan sam i samouvjeren. Četiri tjedna sam plakao i razmišljao o dolasku ovdje. Dan ispita je bio jedan od najljepših trenutaka u mom životu. Prije toga sam imao pauzu, ostao sam na nosilima...liječnici su prolazili, ali nalaz nije dolazio. Vrijedilo je svih napora i tri ciklusa lječenja u danu jer sam jako želio doći na Svjetsko prvenstvo. Sad je vrijeme da se dobro odmorimo i da razmišljamo o sljedećoj utakmici."

Svoje dojmove nakon pobjede nad Srbijom iznio je i drugi brazilski junak - Vinicius Junior.

"Čekao sam dugo da dođem ovdje, iza mene je puno snova, puno rada... Ostalo nam je još šest utakmica do konačnog cilja i svaka će biti finale", kazao je nakon utakmice Vinicius čiji je udarac prethodio prvom golu Richarlisona, a onda je i asistirao za drugi:

"Jako sretan zbog njega. Njemu samo treba stići lopta i on će zabiti gol. Uvijek je spreman", prokomentirao je sjajnu golgetersku utakmicu svoga suigrača.

Linker
24. srpanj 2024 00:32