Granit Xhaka je često ulazio u sukobe sa srpskim igračima

 INA FASSBENDER Afp
PROVOKACIJA CIJELOM NARODU?

Ogorčenje i zgražanje u dijelu srpske javnosti: ‘FIFA prihvatila sramno objašnjenje provokatora!‘

Mediji u Srbiji i dalje pišu o susretu sa Švicarskom, a jedna najava ih je izbacila iz takta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2022. 11:11

Kapetan švicarske nogometne reprezenzacije Granit Xhaka se našao na meti kritika, ponajviše u Srbiju, zbog onoga što su Srbi smatrali velikom provokacijom. Xhaka se nekoliko puta tijekom susreta sa Srbijom sukobio s protivničkim igračima, a ono što je posebno zasmetalo Srbe je njegov potez na kraju susreta.

Igrač Arsenala je nakon utakmice naopako obukao dres suigrača u reprezentaciji Ardona Jašarija (također Albanac iz Makedonije), kako bi prezime bilo vidljivo na njegovim prsima, a dio srpskih medija i javnosti je to odmah povezao sa osnivačem Oslobodilačke vojske Kosova Ademom Jašarijem i njegov potez shvatili kao jasnu političku provokaciju. Iako je bilo govora o tome sa će Xhaka biti pod istragom FIFA-e, od toga izgleda neće biti ništa.

image

Xhaka i Nikola Milenković

MANAN VATSYAYANA Afp

"Nema nikakve političke pozadine. Ardon je dio našeg tima i puno vremena provodimo zajedno. Kad sam bio njegovih godina sam stigao daleko kao i on, često me pita za savjet i obećao sam mu da ću nositi njegov dres", poručio je nakon utakmice Xhaka.

FIFA je, piše The Sun, izgleda prihvatila njegovo objašnjenje i neće kazniti najboljeg igrača sa susreta Švicarske i Srbije, a tu su informaciju srpski mediji dočekali ‘na nož‘ i proglasili FIFA-in potez ‘sramotnim‘.

image
PATRICK T. FALLON Afp

Tako Kurir primjerice piše kako je "FIFA prihvatila sramno objašnjenje provokatora", a i dio srpske javnosti ide u istom smjeru.

POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
30. travanj 2024 08:01