Messi i Neymar

 FOTOARENA/DDP USA/PROFIMEDIA
PROCURILE INFORMACIJE

Ogroman skandal uoči SP-a! Izbornik naredio igračima da lažiraju ozljede? ‘Što da radim?; Ti nisi bitan, ne ideš‘

Sve je otkrio nepozvani napadač koji se nadao nastupu za jednog od najvećih favorita natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2022. 20:32

Izbornik brazilske reprezentacije Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite, izazvao je pravi skandal uoči početka Svjetskog prvenstva u Katru. Naime, ugledno brazilsko glasilo Globo prenijelo je vijest o tome da je izbornik jedne od ‘na papiru‘ najjačih reprezentacija svijeta naredio svojim igračima da lažiraju ozljede u klubovima da ne bi riskirali stvarnu povredu.

Izvor ove vijesti je ni manje ni više nego Gabriel Barbosa, koji je Globu otkrio detalje razgovora s izbornikom. Navodno je Tite bio poprilično grub prema napadaču Flamenga, kojeg je odbio pozvati u Katar.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

"Tite je zatražio da igrači odglume ozljede kako bi izbjegli nastupe za klub u nadolazećem periodu. Gabriel Barbosa pitao je Titea kakvu bi povredu trebao odglumiti, a on mu je odgovorio da nema potrebe za time, jer ga neće voditi na Svjetsko prvenstvo", navodi tamošnji list.

U rosteru Brazilaca jedino Perišićev suigrač Richarlison i West Hamov as Lucas Paqueta pate od ozljeda, ali već je utvrđeno da će se pojaviti na velikoj reprezentativnoj ceremoniji, tvrde mediji iz Brazila.

Tite je danas predao spisak od 26 igrača koje planira voditi u Katar, ali lista još uvijek nije javno objavljena. Brazilci će na Mundijalu redom igrati protiv Srbije, Švicarske i Kameruna u skupini G. Većina kladionica Brazilcima daje najbolje šanse za osvajanje prvenstva, a od ostalih favorita ističu se Francuska i Argentina.

Linker
15. travanj 2024 03:48