JOHN THYS Afp
PROBLEMI U BELGIJI

Okršaj protiv Vatrenih mogao bi mu biti jedan od posljednjih! ‘Igrači su zabrinuti, ne čini se dobro..‘

‘Sada svi misle da traži previše novca, a to ga nikad nije zanimalo‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. studeni 2022. 12:36

Iako je Roberto Martinez ostvario vrhunske rezultate na poziciji izbornika Belgije, njegov status sve je osim siguran. Naime, Martinezu će Svjetsko prvenstvo vjerojatno odrediti sudbinu na klupi Red Devilsa, prenose vodeći mediji s napisom da ceremonija u Katru predstavlja "sad ili nikad" situaciju za 49-godišnjeg stratega.

Martinez je u svibnju 2020. godine produžio ugovor do završetka ovog SP-a, ali Savez mu je, prema tadašnjem dogovoru, trebao ponuditi novi i prije no što Belgija krene u pohod na Bliskom istoku. Međutim, to se još uvijek nije dogodilo.

"Do sada nije ponuđen nikakav ugovor. Obećali su da ćemo sve dogovoriti prije leta u Katar, ali ništa se ne događa. Belgija se i dalje pretvara da želi nastaviti raditi s Martinezom, ali gdje je taj ugovor", kazao je s retoričkim upitom izbornikov agent Jesse De Preter.

Britanski Mirror naglašava da se Belgija na neki način i kocka jer, ostvari li Belgija dobar rezultat, Martinez bi mogao vratiti se klupskoj karijeri, a navodno je već i razmišljao o povratku u na ‘Otok‘, gdje je svojevremeno trenirao Swansea, Wigan i Everton.

"Sada svi u Belgiji misle da Martinez traži previše novca, ali on se nikada time nije zamarao. Već šest godina ne brine o svojoj plaći, to mu nikad nije bio problem. Vlada negativna atmosfera, igrači se pitaju što se događa. Ne čini mi se dobro ", dodatno je pojasnio De Preter.

Oko Roberta sada vlada cijela negativna atmosfera. I igrači se pitaju što se događa. Ne čini mi se dobro.”

U Belgiji znaju da je Španjolac pravi znalac, što je dokazao i u Rusiji 2018., kada je postavio Red Devilse na treće mjesto svijeta. Uz to, Belgija je bila i prva (sada druga) reprezentacija svijeta po FIFA rankingu. Dakle, Martinez s ovom ‘zlatnom generacijom‘ može postići mnogo, ali pitanje je što poslije SP-a, jer dijelu igrača Katar će vjerojatno označiti zadnju ovakvu smotru. Čak i ako neće, najveće zvijezde poput De Bruynea, Lukakua i Hazarda do idućeg Mundijala brojat će 34, odnosno 35 godina, stoga je pomlađivanje sastava prvi zadatak.

Belgijci po tom pitanju navodno i nemaju previše povjerenja u Martineza. Očigledno nema ni Savez, koji se, ako je za vjerovati agentu De Preteru, maksimalno trudi odugovlačiti s novim sklapanjem poslovanja. Izgleda da se Martinez treba dokazati. Dakle, u crnom scenariju po belgijskog izbornika, protiv Vatrenih bi mogao odigrati jednu od posljednjih utakmica na klupi ove reprezentacije.

Linker
27. travanj 2024 21:28