Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
JUNAK DANA BY SMOKI

On je nezaustavljiv! Još jednom je ispisao povijest, u čarobnoj večeri prestigao je i legendarnog Pelea

Ubraja se u najveća imena nogometne igre, u utrci s kojima drži sve u svojim rukama.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. prosinac 2022. 21:57

Glavno oružje aktualnih prvaka svijeta zasjalo je punim sjajem što mu je, čini se, navika na Mundijalima. U ponedjeljak su Poljaci ostali osuđeni na nezaustavljivog Kyliana Mbappéa, koji je s dva maestralna pogotka i asistencijom za povijesni gol Oliviera Girouda osigurao četvrtinu finala Francuzima.

- Ne postoji čarobni recept koji bi ga zaustavio. Jedan igrač nije dovoljan da bi se spriječio nalet Mbappéa, uništio nas je, on je fantastičan. Stavljam ga na razinu Cristiana Ronalda i Lionela Messija, netko je morao naslijediti ta velika imena. Sve što radi, Mbappé će činiti još mnogo godina– priznao je poljski izbornik Czeslaw Michniewicz da za raspoloženu desetku Tricolora nema lijeka.

I u pravu je, Mbappé se neprestano gura u istu rečenicu s najvećim licima nogometne igre. U Kataru je pet puta zatresao mrežu i trenutno je najbolji strijelac turnira (idući broje po tri). S još četiri iz Rusije (2018.), prestigao je C. Ronalda (8) po broju golova na Mundijalima i izjednačio se s Messijem, a trka će trajati koliko i njihove reprezentacije u Kataru, potom Mbappé sve drži u svojim rukama budući da se CR7 i LM10 više neće pojavljivati na SP-u.

Gledamo li rubriku najboljih mladih igrača, prestigao je legendarnog Pelea, koji je do 24. godine postigao 7 golova za Brazil na SP-ovima. U jednom od brojnih sprintova protiv Poljske, Mbappé je dosegao brzinu od 35 kilometara na sat. Prosječna brzina Usaina Bolta prilikom postavljanja rekorda na 100 metara bila je 37km/h (najveća 44.72!)...

Linker
20. travanj 2024 12:47