ALFREDO ESTRELLA Afp
ZVIJEZDA DO ZVIJEZDE

Otac igrao s velikim Diegom Maradonom, a sin s Messijem: ‘Važno nam je samo da je Leo sretan‘

‘Iskreno, prije utakmica obično sam jako nervozan, ali na ovom Svjetskom prvenstvu je drugačije‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 21:08

Otac i sin Mac Allister mogu se pohvaliti kako su igrali s dvojicom najvećih argentinskih nogometaša u povijesti. Carlos je dijelio teren s Diegom Armandom Maradonom, a Alexis s Lionelom Messijem.

Mac Allisteru starijem Svjetsko prvenstvo je svojedobno "za dlaku" izmaklo. U kvalifikacijama za SP 1994. bio je standardan član reprezentacije, čak i starter u obje utakmice protiv Australije doigravanju za plasman na Mundijal, no njegovo se ime ipak nije našlo na popisu putnika za SAD. Skoro tri desetljeća kasnije njegov sin je starter u reprezentaciji i s velikim ambicijama dočekuje utakmicu protiv Nizozemske.

- Došli smo s velikim entuzijazmom. Imamo sjajnu momčad i imamo visoke ciljeve. Nalazimo se u sjajnom trenutku. Znamo da Nizozemci imaju sjajne igrače i da imaju vrlo jasnu ideju igre, ali pokušat ćemo im parirati. Znamo da će biti vrlo težak suparnik i da postoji povijest između dvije momčadi na svjetskim prvenstvima. Najvažnije je proći, bilo u 90 minuta, 120 ili nakon jedanaesteraca - kazao je Mac Allister.

image
ALFREDO ESTRELLA Afp

Turnir je počeo kao rezerva, no nakon šoka na startu SP-a i poraza od Saudijske Arabije izbornik Lionel Scaloni dao mu je puno veću ulogu i mjesto među starterima.

- Osjećam se jako dobro. Nikada me nećete vidjeti kako vučem loptu i prolazim tri ili četiri igrača. Pokušavam dati sve od sebe za svoju momčad, pronaći prostore, pokušati igrati što jednostavnije i pustiti loptu da trči - kazao je dodajući kako uživa u doživljaju Svjetskog prvenstva.

- Iskreno, prije utakmica obično sam jako nervozan, ali na ovom Svjetskom prvenstvu je drugačije. Uživam, a to je najvažnije - kazao je strijelac vodećeg gola Argetinaca u utakmici protiv Poljske.

Ipak, netko drugi je u redovima Argentine zadužen za golove.

- Znamo što je Leo, iznenađuje nas svaki dan. Stvari koje radi su nevjerojatne, i na treninzima i na utakmicama. Djeluje sretno i to nam je jako važno, a grupa ga prati - zaključio je Mac Allister.

Linker
19. svibanj 2024 01:00