TOM DUBRAVEC Cropix
EKIPA ZA BRAZIL

Otkrivamo: Dalić ima jednu dvojbu, ali sigurno je kako neće startati ni Livaja niti Petković!

Zna se 10 igrača koji će krenuti u veliki boj protiv Selecaa. Zna se i tko će igrati u napadu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 21:56

Zlatko Dalić ima dvojbu oko sastava ili skriva početnu postavu. Posljednji trening nije odagnao sve upitnike. Skriva li nešto od znatiželjnih novinarski očiju ili će konačno prelomiti na dan susreta odgovoriti bi mogao samo on. Mario Pašalić ili Nikola Vlašić, pitanje je na desnom krilu.

Kako je ideja igre slična prikazanom na St. Denisu s Francuskom, kad su Vatreni u Ligi nacija matirali svjetske prvake 1:0, a Pašalić je tamo bio starter na desnoj ofenzivnoj strani, mogao bi on biti taj. No, Dalić jako cijeni Vlašića, pa i Nikola ima ozbiljne šanse, navodno je to 50:50.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Andrej Kramarić vraća se na poziciju centarfora, no mijenjat će se tijekom susreta. Protiv Francuske je igrao Budimir, pa je i on u izbornikovim razmišljanjima, pitanje je samo koliku bi minutažu mogao dobiti. Lijevo krilo je Ivan Perišić. S Pašalićem se dobiva na skok-igri i igraču koji iz drugog plana koristi prostor kao "lažna devetka", a s Vlašićem nešto više brzine. Budući da je opasna brazilska snaga Vinicius, trebat će pomagati beku, a Pašalić je to jako dobro radio s Francuzima, koji su lijevo imali Mbappea.

Čuvao ga je Stanišić. I to izvrsno. No, i Vlašić je bitno popravio defenzivnu igru. Na ovom Svjetskom prvenstvu niti jedan nije dao najbolje od sebe, ali sigurno su realizirali jedanaesterce i to bi ih moglo podignuti. Onaj koji ne starta vrlo će vjerojatno ući kasnije...

Vezni red je standardan Modrić, Brozović, Kovačić. Borna Sosa vraća se u obranu, bit će lijevi bek pokraj stopera Lovrena i Gvardiola. Desni bek je Juranović, iako ostavljamo neke izglede Stanišiću. Imao bi i veće da nije pauzirao zbog ozljede.

Sastav: Livaković – Juranović. Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić (Vlašić), Kramarić, Perišić.

image
SN


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
24. travanj 2024 19:54