KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
UGLEDNI TRENER

Otkriven je detaljni plan Argentinaca? ‘On će biti ključan čovjek za rušenje Hrvatske!‘

‘Potraga za neprijateljem, za rivalom, momčadi daje dodatnu snagu, gura ekipu i pruža motivaciju‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. prosinac 2022. 15:15

Julio César Falcioni, bivši argentinski vratar koji je nakon karijere trenirao brojne klubove u domovini, stručni je komentator uglednog argentinskog dnevnika Clarin za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

U članku kojeg je Clarin danas objavio u svom web izdanju, Falcioni je naglasio važnost veznjaka Brightona Mac Allistera u zaustavljanju Hrvatske u polufinalnom ogledu s Gaučosima.

‘‘Hrvatska je sljedeća na redu, težak suparnik kao i svi drugi. Izbacili su Brazil sa Svjetskog prvenstva i to nije mala stvar‘‘, naglasio je Falcioni koji očekuje da će Argentina igrati s četvoricom igrača u zadnjoj liniji.

Nicolas Tagliafico trebao bi na poziciji lijevog beka zamijeniti suspendiranog Acuñu, dok bi u veznom redu trebali djelovati De Paul, Fernández i Mac Allister. Messi bi kao i obično imao slobodnu rolu kao ofenzivni vezni, dok bi u napadu trebali istrčati Di Maria desno i Alvarez lijevo.

image

Frenkie De Jong i Alexis Mac Allister

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

‘‘Hrvatska je jako dobra momčad koja igra slično kao Argentina, s 4-3-3, što često postaje 4-2-4. Rade klasičan potez koji moramo istaknuti i na njega obratiti pozornost. Modrić to radi, počevši kao unutarnji igrač na desnoj strani. Luka se u nekoliko navrata spušta u igru na poziciji prvog središnjeg igrača, branič (Lovren) trči nekoliko metara udesno kako bi oslobodio beka (Juranović) i krilo (Pašalić) da se fokusira. Iz tog sektora traži dodavanja između linija. Dakle, ključni igrač Argentine bit će Mac Allister, onaj koji će pritisnuti Modrića kako ne bi imao previše prostora i slobode za igru‘‘, napominje Falcioni u svojoj analizi.

Dodaje kako se pažnja mora obratiti i na promjenu pozicija u momčadi Hrvatske.

image

Lionel Messi i Emiliano Martinez

MANAN VATSYAYANA Afp

‘‘Znamo da s tim Modrićevim kretanjem traže dubinu na desnoj strani, ali također imaju i dobar prodor po lijevoj strani, po kojoj nisu tako agresivni‘‘.

Falcioni na kraju ističe kako je pronalazak ‘neprijatelja‘ i ‘posebne‘ motivacije postala gotovo navika u argentinskom nogometu. Zbog toga se često utakmice argentinske reoprezentacije pretvaraju u male tučnjave....

"Potraga za neprijateljem, za rivalom, momčadi daje dodatnu snagu, gura ekipu i pruža dodatnu motivaciju", objašnjava Falcioni.

Linker
02. svibanj 2024 15:27