Neymar i Gabriel Jesus

 GIUSEPPE CACACE Afp
NEVOLJE U RAJU

Ovo bi mogla biti dobra vijest za Vatrene! Potvrđeno: Dvije zvijezde Brazila propuštaju ostatak SP-a

Još uvijek nije jasno hoće li Neymar moći zaigrati, a sad su se pojavile novi problemi za Brazil.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2022. 13:21

Bude li sve kako se hrvatski, ali i brazilski navijači nadaju, Vatreni bi protiv Selecaoa igrali u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Bilo bi to u nadolazeći petak, od 16 sati po srednjeeuropskom vremenu. Naravno, i jedni i drugi trebaju tek odigrati svoje susrete u osmini finala. Hrvatska u ponedjeljak od 16 sati igra s Japanom, a Brazil će četiri sata kasnije odmjeriti snage s Južnom Korejom.

Poznato je da je Brazilcima još od prvog nastupa protiv Srbije ozlijeđena glavna zvijezda, Neymar Jr. On će sasvim sigurno zbog problema s gležnjem biti upitan barem za Koreju, ako ne i za sraz u četvrtfinalu. No, njemu su se na popisu ozlijeđenih priključila još čak dva igrača. A njima su prognoze puno gore, odnosno nagađa se da će morati propustiti ostatak turnira.

Slavni talijanski novinar Fabrizio Romano objavio je da će Gabriel Jesus, napadač Arsenala i nominalno prva "devetka" Brazila propustiti ostatak turnira. Kako javljaju izvori bliski reprezentaciji, bol u koljenu zbog koje je izašao u 64. minuti utakmice s Kamerunom bila je prejaka, a iako se mislilo da se ne radi o ozbiljnijem problemu, stvar je ipak dosta teška...

Još ranije, u 54. minuti utakmice izaći je morao Alex Telles. Lijevi branič Seville, suigrač našeg Ivana Rakitića pretrpio je dosta težak start u dvoboju s Kameruncima, a Romano javlja da je prvenstvo gotovo i za njega.

Dakle, još uvijek se ne zna hoće li u eventualnom četvrtfinalu zaigrati Neymar, a bez Tellesa i posebno Jesusa, brazilski sastav izgleda nešto slabije... Mogla bi to biti šansa za Vatrene u eventualnoj borbi za polufinale SP-a.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 01:47