Doha, Katar, 131222.
Stadion Lusail.
FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022.
Utakmica polufinala, Argentina - Hrvatska.
Na fotografiji: navijaci

 TOM DUBRAVEC Cropix
NEKI SU VEĆ STIGLI

Ovo dovoljno govori o tome što Hrvati misle o Vatrenima! Evo koliko će ih navijača bodriti protiv Maroka

Maroko je i ranije imao najveću potporu navijača iz svoje zemlje, a imat će je i na Khalifi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 07:08

Hrvatska će s Marokom imati veću navijačku podršku nego su govorile prve najave. HNS je tijekom četvrtka imao veliku navalu na ulaznice, na kraju dana kazali su nam da ih je za hrvatski sektor prodano 2400, a kako su na tržištu bile i tijekom petka bit podosta Hrvata. Na kraju će se na stadionu Khalifa International možda okupiti i tri tisuće fanova u "kockastim" dresovima.

Iako se ne radi o finalu nego susretu za treće mjesto mnogi čarteri koji su bili planirani na kraju dolaze, neki su sletjeli već u petak. Utakmica za medalju je veliki događaj, ne osvajaju se odličja u nogometu svaki dan i očito Hrvati to znaju cijeniti. Koliko god izlet u Dohu nije jeftin.

Maroko je i ranije imao najveću potporu navijača iz svoje zemlje, tako će i na Khalifi imati četrdesetak tisuća i jasno je da će oni stvoriti domaćinsku atmosferu. Navikli su Vatreni već da igraju "na gostovanju" jer isto je bilo na Al Baytu u prvom kolu s tim suparnikomte kasnije u nokaut fazi s Japanom, Brazilom i pogotovo Argentinom.

image

Doha, Katar, 131222.
Lusail Stadium.
FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022.
Utakmica polufinala Argentina - Hrvatska.
Na fotografiji: hrvatski navijaci.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

TOM DUBRAVEC Cropix

U četvrtak po gradu Hrvata praktično nije ni bilo, u petak su ponovno "osvanuli", oni koji cijelo vrijeme prate reprezentaciju prilično su nezadovoljni porazom u polufinalu s Argentinom, ali kako to u navijačkom miljeu bude – ide se dalje, kako se bliži ogled s Marokom optimizam raste da će medalja biti naša. Dok je većina svijeta navijala za Lavove Atlasa protiv Francuske, hrvatski fanovi u ipak pretežno bili za Tricolore. I da bude veliko finale Francuza i Argentinaca, Mbappea i Messija, ali i da se Hrvatska susretne s Marokom za treće mjesto jer mnogi drže da su Vatreni jači, ma koliko arapska ekipa bila hit.

Zanimljiv put prošli su Hrvatska i Maroko na ovom Svjetskom prvenstvu, Uoči prvog kola Vatreni su bili blagi favoriti za pobjedu, završilo je 0;0, a premda su stigli do polufinala Maroko je ostavio bolji dojam te je sada on po kladionicama u poziciji laganog favorita. Hrvatski navijači očekuju golove i pobjedu, kao protiv Kanada. Igra se na istom mjesto, malo se i čara da se povijest ponovi.

Linker
27. travanj 2024 12:28