Jules Kounde i Przemyslaw Frankowski u borbi za loptu

 MANAN VATSYAYANA Afp
PROŠAO BEZ OPOMENE

Ovo je mnogima prošlo ispod radara: Odluka francuske zvijezde izazvala lavinu kontroverzi

Potkraj prvog poluvremena dogodila se bizarna situcija, potpuno neuobičajena za velika natjecanja.
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2022. 18:57

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru 3:1 pobjedom protiv Poljske u osmini finala u susretu igranom na stadionu Al Thumama.

Potkraj prvog poluvremena dogodila se bizarna situacija. Naime, branič Barcelone i francuske reprezentacije Jules Kounde susret je započeo sa zlatnim lančićem oko vrata, što je u potpunosti zabranjeno prema FIFA-inu pravilniku:

"Igrači ne smiju nositi opasnu opremu ili predmete. Zabranjene su sve vrste nakita."

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Kounde je lančić nosio tijekom cijeloga prvog dijela, a da to nisu primijetili niti sudac Jesús Valenzuela niti njegovi pomoćnici. No, kada se u 42. minuti branič Tricolora spremao izvesti aut, pomoćni je sudac uočio navedeni modni dodatak.

Francuzu je stoga član stručnog stožera pomogao skinuti nedozvoljeni predmet, a društvenim se mrežama proširila fotografija neuobičajene scene s nogometnih travnjaka, što je izazvao brojne kontroverze.

Jules Kounde prošao je bez opomene, no vrijedi istaknuti kako bi žuti karton dobio samo u slučaju da je odbio skinuti lančić ili da ga je ponovno stavio nakon što je opomenut.

Linker
27. travanj 2024 00:33