PREDRAG MILOSAVLJEVIC Afp
HOĆE LI NA MUNDIJAL?

Panika u Srbiji dva tjedna uoči početka SP-a u Kataru! Jedna od glavnih uzdanica Orlova pod velikim upitnikom

Otočki mediji plasirali su naknadno informaciju da se radi o ozljedi skočnoga zgloba
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2022. 16:43

Loše vijesti zatekle su izbornika srpske nogometne reprezentacije Dragana Piksija Stojkovića samo dva tjedna uoči SP-a u Kataru. Naime, prije subotnje utakmice Premiershipa protiv Manchester Cityja, portugalski trener na klupi Fulhama, Marco Silva, objavio je da njihov najbolji strijelac Aleksandar Mitrović zbog ozljede neće konkurirati za navedeni dvoboj.

Otočki mediji plasirali su naknadno informaciju da se radi o ozljedi skočnoga zgloba koju je Mitrović načeo još u reprezentativnom okršaju u rujnu protiv Norveške u Ligi nacija.

"Trener Marco Silva potvrdio je da Mitrović nije u stanju igrati danas zbog bolova u zglobu, ali vjeruje da situacija nije ozbiljna", stoji u službenome priopćenju.

image
JURE MAKOVEC Afp

Ovakvim se šturim vijestima navijači ipak nisu zadovoljili. Pogotovo je to velik šok za nogometnu javnost Srbije kada se uzme u obzir da je njihov centarfor najbolji strijelac u povijesti Orlova.

Osim sjajnih igara u dresu Srbije, Mitrović je pravi hit i u Premiershipu - u prvih 15 kola postigao je devet golova. Ispred njega su samo Harry Kane (10) i norveški wunderkid Erling Haaland (17).

Srbija je na SP-u u skupini G s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom. Prvu utakmicu igraju protiv Neymara i društva 24. studenog.

Linker
19. travanj 2024 13:21