Ante Čačić, Luka Ivanušec i Vlatka Peras
 

 GORAN MEHKEK Cropix
PREKOBROJAN

‘Pao sam u formi, nisam zaslužio Katar! Čuo sam se samo s jednim Vatrenim, hvala mu na podršci...‘

‘Volio bih da sam na popisu, ali svjestan sam situacije. Znam da moram bolje, probat ću se vratiti‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. studeni 2022. 15:07

Zaklada "Nema predaje", koju je Dinamo osnovao prije dvije godine, u petak je dodijelila stipendije za pet učenika i pet studenata. Dodjeli stipendija, ove hvalevrijedne akcije, prisustvovao je i Luka Ivanušec. Igrač "modrih" iza sebe ostavlja nešto skromniju polusezonu, koja ga je u konačnici i koštala mjesta na Dalićevom popisu putnika za Svjetsko prvenstvo.

- Naravno, volio bih da sam na popisu, ali svjestan sam situacije kakav je kadar u hrvatskoj reprezentaciji. Znam da moram bolje, probat ću se vratiti u reprezentaciju što prije. Sve je na meni, ako budem dobar, bit ću ponovno pozvan. Ti igrači igraju u najvećim klubovima i sigurno mogu napraviti veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu - rekao je Ivanušec.

Za nacionalnu vrstu upisao je ukupno 11 nastupa, te postigao jedan pogodak. Bilo je to u Kini 2017. kada je reprezentacija, sastavljena većinom od HNL igrača, pod vodstvom Ante Čačića otišla na prijateljski turnir, a pogotkom koji je Ivanušec postigao protiv Kine, postao je najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih s 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana, te taj rekord još uvijek drži. Ivanušec se "posuo pepelom" i rekao kako mjesto na popisu za Katar nije ni zaslužio.

- Pao sam u formi, nisam bio na razini na kakvoj sam trebao biti. To sebi zamjeram, ali siguran sam kako ću se vratiti.

Otkrio je kako se nije čuo s izbornikom, ali ipak, jedan reprezentativac mu se javio.

- Čuo sam se jedino s Dejanom Lovrenom koji mi je poslao poruku. On je profesionalac, zna kako je to kada nisi pozvan i hvala mu na toj poruci podrške. Trener Čačić mi je rekao da ne trebam očajavati, vidi se kakav je kadar reprezentacije, još sam mlad i ima vremena za mene - poručio je Ivanušec.

image

Ivanušec sa stipendistima Zaklade Nema predaje

GORAN MEHKEK Cropix

Linker
18. listopad 2024 14:30