ODD ANDERSEN Afp
ODUŠEVLJEN POTEZOM FRANCUZA

Pelé se oglasio iz bolničke postelje i poslao poruku Mbappéu: ‘Hvala ti, sretan sam što rušiš moje rekorde‘

Trostruki svjetski prvak se polako oporavlja od teške infekcije pluća
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. prosinac 2022. 08:44

Legendarni Edson Arantes do Nascimento ‘Pelé‘, leži teško bolestan u bolnicu, te se mnogi u svijetu mole za njegovo zdravlje. Pele je osobno zahvalio Kylianu Mbappéu na podršci koju mu je ovaj javno izrekao.

"Hvala ti, Mbappé. Sretan sam što vidim da rušiš još jedan od mojih rekorda u ovom Svjetskom prvenstvu, prijatelju!", poručio je Pelé (82) na svojim društvenim mrežama, odgovarajući na poruku napadača Paris Saint-Germaina u kojoj je izrazio molitve za njegov brzi oporavak.

Trostruki svjetski prvak, koji se liječi od raka debelog crijeva, primljen je 29. studenoga u bolnicu Albert Einstein u gradu Sao Paulu, gdje se polako oporavlja od infekcije pluća.

Prema riječima njegovih liječnika, bivši napadač Santosa i Cosmosa hospitaliziran je kako bi se napravila promjena u kemoterapiji kojoj je bio podvrgnut otkako mu je u rujnu 2021. uklonjen tumor debelog crijeva.

Njegova kćer također je demantirala novinske napise prema kojima Pelé više ne reagira na kemoterapiju, pa su liječnici odlučili prekinuti je i otići na palijativnu skrb.

Sa svoje strane je Mbappé u raznim je prilikama pokazao da osjeća veliko divljenje prema Peléu. U Kataru je francuska zvijezda već zabila pet golova, čime je svoj broj golova na Svjetskim prvenstvima popeo na devet, pa je postao igrač s najviše golova na Svjetskim prvenstvima prije 24. godine, te je srušio rekord koji je do sada držao Pele (7).

Linker
11. svibanj 2024 18:12