CROPIX/SCREENSHOT (YouTube)
OAZA LUKSUZA

Pogledajte kako izgleda kamp Vatrenih za SP, Dalić oduševljen: ‘Imat ćemo vrhunske uvjete, ovo je TOP!‘

‘U Rusiji je napravljen rezultat, pa je to najbolji kamp ikad. Nadam se da će biti takav i ovaj‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2022. 17:58

HNS je objavio kako je odabrao hotel Dusit i trening centar Al Gharafa kao kamp u kojem će Vatreni boraviti za vrijeme Svjetskog prvenstva, iako ugovor još nije potpisan, trebao bi biti u lipnju. Radi se o lokaciji koja je bila prvi izbor HNS-a. Postojale su opcije da se Vateni "ukrcaju" u talijanski kamp, budući da su ispali, no tamo je već navala raznih kandidata, a zaključeno je da nije bolji.

Hotel Dusit nalazi se u financijsko-diplomatskom centru Dohe na West Bayju, ima pet zvjezdica, a noćenje ovih dana u njemu dođe 250-300 eura. Radi se o kvartu u kojem je šetnica Corniche, nedaleko će biti i ždrijeb SP-a. Ima sve luksuzne sadržaje, iako nije tako golem kao Intercontinental u kojem sada borave.

- Savez je napravio jako dobar izbor. Prije nekoliko mjeseci bili smo u inspekciji, pogledali ponudu, a sada smo to do kraja definirali. Vrlo sam zadovoljan. U hotelu ćemo imati vrhunske uvjete, od onoga što nam je bilo na raspolaganju to je TOP odabir. Na nama je da neke stvari još doradimo i da u studenom imamo sve posloženo. Odabrali smo kako treba, ali znate i sami da je najbolji kamp onaj gdje se napravi rezultat. U Rusiji možda nije bio na nekom visokom nivou, kakav treba hrvatska reprezentacija, ali napravljen je rezultat pa je to najbolji kamp u povijesti. Nadam se da će biti takav i ovaj.

Svaka reprezentacija ima hotel i teren do kojeg se mora voziti.

- Tako je to u Kataru koji je mali po površini i sve ekipe su u jednom gradu. Sada imamo i drugi posao, naći bazu u kojoj ćemo boraviti prije samog ulaska u kamp na SP. Naime, reprezentacije će se okupiti 13. ili 14. studenoga i odmah idemo u Dohu. Moramo imati i hotel u kojem ćemo biti prije kampa. Bitno mi je da ćemo imati mir… - zaključio je Dalić.

- Obično se u kamp dolazi pet dana prije prve utakmice.

Stadion Al Gharafa na kojem će trenirati udaljen je 14 kilometara. Ima čak 25 tisuća mjesta za gledatelje, u njemu igra katarski prvoligaš.

HNS je priopćio kako je "Tehnička delegacija Saveza još prošloga srpnja obišla desetak potencijalnih baznih kampova koje je FIFA ponudila u svom katalogu, pri čemu se svaki sastoji od hotela i povezanog trening centra. Nakon detaljnog izvještaja predsjedniku Marijanu Kustiću, rukovodstvu Saveza te stručnom stožeru na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, HNS je još u srpnju 2021. godine odabrao hotel Dusit i trening centar Al Gharafa kao svoju prvu opciju u FIFA-inom sustavu za rezervaciju kampova".

Marijan Kustić, predsjdnik HNS-a, rekao je:

- Napravili smo odmak od dosadašnjeg djelovanja te smo kampove pogledali prije plasmana na veliko natjecanje jer nismo praznovjerni i vjerujemo u svoju reprezentaciju. To nam je omogućilo odabrati jedan od boljih hotela i kampova te smo se sada još jednom uvjerili da smo napravili najbolji mogući odabir. Naša je obveza reprezentaciji pružiti najbolje uvjete, i zato sam ponosan na kvalitetnu logistiku i administraciju koju imamo u Savezu. U konačnici, jedino je i primjereno da svjetski doprvaci imaju jedan od najboljih kampova u Dohi.

Linker
06. svibanj 2024 14:05