FRANCK FIFE Afp
SPEKTAKL U OSMINI FINALA

Pogledajte na koga bi mogla Hrvatska ako prođe prvi krug SP-a: Prijete nam apsolutne nogometne velesile

Prođemo li u osminu finala, tamo bi nas, nakon Belgije, mogla dočekati nova svjetska velesila
Piše: SN/HinaObjavljeno: 01. travanj 2022. 19:47

Hrvatska nogometna reprezentacija će u Kataru nastupiti na svom šestom svjetskom prvenstvu, a zvuči gotovo nevjerojatno da su Vatreni u dosadašnjih pet nastupa čak dva puta osvajali medalje.

Hrvatska je u skupini F, otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Vatreni će u Kataru braniti srebro osvojeno 2018. u Rusiji, na premijernom nastupu u Francuskoj 1998. bili su treći, dok su tri puta zapeli u skupini (2002, 2006, 2014). Nije nas bilo tek 2010. u Južnoj Africi.

image
FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp

Otkako se hrvatska reprezentacija predstavila na svjetskim prvenstvima 1998. godine svega 10 reprezentacija je osvojilo jednu od medalja (Francuska, Brazil, Njemačka, Hrvatska, Italija, Španjolska, Nizozemska, Argentina, Belgija, Turska).

Najuspješniji su Nijemci sa četiri medalje u tom periodu. Elf je osvojio svjetski naslov (2014), srebro (2002) i dvije bronce (2006, 2010).

A upravo bi Njemačka mogla biti prvi sljedeći protivnik ako Hrvatska prođe skupinu. Vatreni se nalaze u skupini F, koja se križa s grupom E u kojoj se nalaze Španjolska, Kostarika ili Novi Zeland, Njemačka i Japan.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Prođemo li u osminu finala, tamo bi nas mogla dočekati nova svjetska velesila. Vatreni, naime, zadnju utakmici u skupini igraju s jakom Belgijom, a već u prvoj utakmici drugog kruga, ako sve bude po očekivanjima, protivnik bi mogla biti Španjolska ili Njemačka.

Linker
05. svibanj 2024 01:00