VALERIA MONGELLI Afp
NAJVEĆI RIZIK

Policija u Parizu spremna za rat: Zbog Francuske i Maroka angažirano dodatnih 10.000 policajaca

Neredi su se dogodili i prije nekoliko dana u Parizu nakon pobjede Maroka nad Portugalom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 19:11

Naučili su u Parizu na tuđem i vlastitom iskustvu. Nakon nereda praćenih paleži koji su u Bruxellesu i Amsterdamu u pravilu izbijali nakon neumjerenih slavlja dijela Marokanaca zbog pobjeda njihove reprezentacije u Kataru, francuska policija stavljena je u stanje visoke pripravnosti uoči polufinalne utakmice Francuske i Maroka.

Pariški gradski oci poručili su kako bi bilo mudro zatvoriti pristupe Champs-Elyseesu za vrijeme polufinala Svjetskog prvenstva jer bi se "prekrasna avenija mogla pretvoriti u bojno polje". Državni vrh nije im izašao u susret, ali je zato odlučio angažirati dodatne organe reda.

Ministar unutarnjih poslova Gerard Darmanin najavio je da će u zemlji za vrijeme i nakon trajanja utakmice biti raspoređeno 10.000 dodatnih policajaca, od kojih će 5.000 biti koncentrirano u Parizu. Neredi su se dogodili i prije nekoliko dana u glavnom gradu Francuske nakon pobjede Maroka nad Portugalom u četvrtfinalu, a policija je huligane sa Champs Elyseesa rastjerala upotrebom suzavca. Te je večeri uhićeno 108 osoba.

Pojedina strana veleposlanstva u Parizu već su upozorila svoje sunarodnjake koji su se zatekli u Francuskoj da, ako već ne moraju, u srijedu navečer ne izlaze van.

"Savjetujemo Poljacima koji borave u većim gradovima Francuske da budu posebno oprezni tijekom utakmice Svjetskog kupa u nogometu 2022. između Francuske i Maroka. Molimo izbjegavajte okupljanja na ulicama i striktno se pridržavajte uputa organa reda", poručili su iz poljskog veleposlanstva.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Za nas je finale u subotu". Tim je riječima Nikola Jurčević istaknuo važnost utakmice za treće mjesto na SP-u koje će Hrvatska igrati u subotu. Jučrević je i analizirao sve događaje s utakmice protiv Argentine, a što je rekao o greškama koje su Vatreni radili pogledajte u Mundocastu:

Linker
28. travanj 2024 09:35