Czeslaw Michniewicz

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
ZANIMLJIV KOMENTAR

Poljski izbornik poželio je jednog od najvećih: ‘Da je Messi igrao za nas, Lewa bi zabio pet komada‘

Inače, čarobnjak iz Rosarija u sinoćnjoj je utakmici prestigao i Diega Maradonu.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. prosinac 2022. 12:28

Lionel Messi u srijedu je preuzeo rekord Diega Maradone u broju nastupa za Argentinu na Svjetskom prvenstvu. Napadač PSG-a sad ima 22 nastupa, veliki Diego ostao je na 21.

Gaučosi su ostvarili prolaz u osminu finala kao prvoplasirani u skupini te ih u prvom susretu eliminacijske faze čeka Australija, a Messi je komentirao svoj novi rekord.

- Nedavno sam to doznao, nisam znao ranije. Zadovoljstvo je što mogu nastaviti ostvarivati takve rekorde. Mislim da bi Diego bio presretan ubog mene, jer mi je uvijek pokazivao veliku sklonost, uvijek je bio sretan kad bi stvari za mene išle dobro – izjavio je Messi nakon pobjede protiv Poljske (2:0).

Kapetan Argentine promašio je u tom susretu svoj 39. kazneni udarac u karijeri, no to na kraju nije utjecalo na rasplet skupine. Uspjela je momčad Lionela Scalonija proći u osminu finala iako je u 1. kolu šokantno izgubila od Saudijske Arabije (2:1).

image

Lionel Messi

GIUSEPPE CACACE Afp

- Ostvarili smo naš prvi cilj, a to je bio prolaz skupine nakon onakvog starta. Bio sam jako frustriran zbog promašenog penala, jer sam znao da bi pogodak promijenio cijelu utakmicu. No, mislim da je nakon toga naša momčad postala još jača. Nakon prvog pogotka, sve je išlo u našu korist.

Messi u Kataru lovi svoj prvi naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Argentine. Prije osam godina u Brazilu ih je u finalu svladala Njemačka, a nagrada za najboljeg igrača turnira bila mu je slaba utjeha. U subotu slijedi ogled s Australcima.

- Znamo da će sada sve biti jako teško. Bez obzira na ime suparnika, bit će komplicirano. Nedavno smo na svojoj koži osjetili da svaki suparnik može odigrati dobru utakmicu i pobijediti – poručio je Messi.

Zanimljiv je komentar u vezi Messija i Roberta Lewandowskog nakon utakmice dao poljski izbornik Czeslaw Michniewicz.

- Ni na koji način ne napadam moju momčad, ali nije pomogla Lewandowskom da zabije. Da je Messi igrao za nas, a Lewandowski za Argentinu, Lewa bi zabio pet golova – izjavio je Michniewicz.

Poljska je na kraju izborila prolaz zahvaljujući boljoj razlici pogodaka u odnosu na Meksiko, te je u osmini finala čeka branitelj naslova Francuska.

Linker
27. srpanj 2024 02:33