KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SRAMOTNE SCENE

‘Ponos i ja ne idemo u istu rečenicu‘! Argentinac se osvrnuo na skandaloznu proslavu kojom je sve šokirao

Za Argentinu je debitirao prošle godine, a već je do sada proglašen najboljim golmanom na dva turnira
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 20:27

Nakon još jedne zadivljujuće izvedbe u kojoj je imao nekoliko ključnih obrana u regularnom dijelu, pa preko obrane prilkom ispucavanja jedanaesteraca gdje je Emiliano Martinez ‘skinuo‘ udarac Kingsleyju Comanu, vrataru Aston Ville dodijeljena je nagrada Zlatna rukavica turnira.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Nakon što je prihvatio nagradu na pozornici, 30-godišnjak je spustio trofej do svojih prepona i gurnuo ga prema publici – što je ponovilo njegovo kontroverzno slavlje nakon što je pokupio isto priznanje na Copa Americi prošle godine gdje je Argentina u finalu s 1:0 bila bolja od Brazila. Bio je to ujedno i prvi veliki turnir za Martineza koji je za reprezentaciju debitirao prošle godine, neposredno prije najprestižnijeg južnoameričkog natjecanja.

image
FRANCK FIFE Afp

Ipak, sinoćnje slavlje bilo je odgovor na ruganje koje je Martinez dobio od francuske publike. Objašnjavajući gestu, rekao je za argentinsku radio stanicu La Red, ‘‘Učinio sam to jer su me Francuzi izviždali. Ponos kod mene ne funkcionira, ne idemo u istu rečenicu‘, pa nastavio:

- Mislili smo da imamo kontrolu, ali su se uspjeli vratiti. Ovo je trenutak o kojem sam oduvijek sanjao da ga proživim, nemam riječi za to. Otišao sam vrlo mlad u Englesku i želio bih zahvaliti svojoj obitelji koja je uvijek bila tu uz mene. - zaključio je jedan od brojnih argentinskih junaka.

Linker
03. svibanj 2024 08:04