Fernando Santos i Cristiano Ronaldo

 PAUL ELLIS Afp
VRUĆA TEMA

Portugalski izbornik: Ronaldo je mirno primio činjenicu da je na klupi, ali postavio mi je jedno pitanje

‘Mislim da je vrijeme da Ronalda ostavite na miru zbog onoga što je učinio za portugalski nogomet‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. prosinac 2022. 12:50

Fernando Santos otkrio je novinarima da ga je Cristiano Ronaldo pitao je li "stvarno dobra ideja" izostaviti ga iz udarne postave u utakmici između Portugala protiv Švicarske.

Ronaldo je, podsjećamo, izostavljen iz početne postave za utakmicu osmine finala, koju je Portugal dobio sa 6:1. Ronaldova zamjena Goncalo Ramos postigao je hat-trick, dok je Portugal priredio svoju daleko najbolju izvedbu na turniru.

Bivši igrač Manchester Uniteda izostavljen je nakon njegove ljutite reakcije na zamjenu u posljednjoj utakmici skupine protiv Južne Koreje. A sada je Santos dao uvid u razgovor koji je vodio s legendarnim napadačem.

"Bilo je to na dan utakmice nakon ručka. Prije toga nisam imao razgovor s njim, ni u ponedjeljak ni u nedjelju. Jedini razgovor koji sam vodio bio je taj dan, dan utakmice. Nakon ručka smo se našli, objasnio sam zašto neće početi. Objasnio sam mu to da se ne iznenadi. Pozvao sam ga u svoj ured i rekao "Slušaj, ti nećeš početi, mislim da ćeš biti jako važan, ali strateški bolje je da ne igraš. Objasnio sam da je bolje da ga sačuvam za drugo poluvrijeme. Učinio sam to normalnim tonom, kao što uvijek radim sa svojim igračima.

Portugalski izbornik ispričao je medijima i Ronaldovu reakciju na njegove riječi.

"Cristiano - dakako - nije bio sretan, jer je uvijek bio starter. Nije bio sretan i rekao mi je: "Zar stvarno misliš da je to dobra ideja?" Ali imali smo važan razgovor u kojem sam objasnio svoje viđenje i naravno, on je to prihvatio. Imali smo iskren i normalan razgovor."

Santos je potom pohvalio Ronalda za stav koji je pokazao nakon što je izostavljen iz momčadi na početku utakmice.

"Nikad mi nije rekao da želi napustiti našu reprezentaciju i kao što je Joao Felix rekao, mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo s ovim dijalogom, jer primjer onoga što sam upravo rekao je ono što je on napravio u utakmici. On je bio taj koji je krenuo na zagrijavanje s igračima, iako je znao da neće početi on se zagrijavao. Iako nije startao, slavio je sa svojim suigračima, s Joao Mariom. Mislim da je vrijeme da Ronalda ostavite na miru zbog onoga što je učinio za portugalski nogomet."

Linker
25. travanj 2024 00:01